Ceainic din ceramică albă și neagră 250ml

Ceainic Gong Fu Cha

Afișez 1 - 52 din 344 de rezultate

Dacă sunteți în căutarea ceainicului perfect pentru a bea ceaiul folosind metoda Gong Fu Cha Ceainicele noastre mici vă vor permite să vă bucurați de ceaiul dvs. conform regulilor acestei arte chinezești de preparare.

„Gong Fu Cha” (sau Kung Fu Cha) este mai degrabă un mod de preparare a ceaiului decât o ceremonie. De la chinezul „gong fu” care înseamnă stăpânirea unei practici, a unei lucrări, a unei arte, gong fu cha, a cărui traducere ar putea fi  „a lua timp pentru ceai”, se va referi la toate gesturile care trebuie efectuate pentru a vă pregăti corect ceaiul.

Ceainicul este o variabilă importantă, iar pasionații de Gong-Fu Cha sunt de acord că cel mai bine este să vă preparați ceaiul într-un ceainic de teracotă (lut) nevitalizat din Yixing.

Argila din Yixing, la vest de Shanghai, în China, are caracteristicile ideale pentru degustarea ceaiului, deoarece nu se deformează în timpul coacerii, porozitatea sa unică (permeabilă la aer, dar nu și la apă) permite ceaiului să se oxigeneze, eliberând aromele, și reține bine căldura. Cu toate acestea, va trebui să rezervați un ceainic Yixing pentru un tip de ceai ale cărui arome le va memora pe parcursul infuziilor.

Pentru noile dvs. descoperiri, puteți opta pentru o ceramică fără memorie, cum ar fi gresia sau porțelanul. Un ceainic din gresie va fi preferabil pentru ceaiurile care necesită temperaturi ridicate de infuzare, datorită bunei sale retenții de căldură, în timp ce porțelanul va păstra aromele ceaiurilor dvs. cele mai fragile.

Una dintre componentele importante ale preparării Gong Fu Cha este prepararea infuziilor în cantități mici, de ordinul 100-200ml. Pentru aceasta, utilizarea unui ceainic mic (capacitate <400ml) și a unui gaiwan vă va permite să controlați infuzia, spre deosebire de volumele mari.

O alegere ieftină și tradițională? Optați pentru gaiwan, celebra ceașcă chinezească din ceainic.

Cel mai adesea confecționat din porțelan, adesea ieftin, prevăzut cu un capac sau chiar cu o farfurioară, gaiwanul există în mai multe dimensiuni și poate fi folosit pentru toate ceaiurile, deoarece poate fi clătit după utilizare dacă este confecționat dintr-un material fără memorie (porțelan, gresie, sticlă). Există, bineînțeles, gaiwan-uri mai luxoase, lucrate manual din gresie, porțelan cu cenușă de os, argint sau chiar lut.

Puteți opta, de asemenea, pentru un ceainic mic din sticlă, folosit adesea pentru ceaiuri verzi, albe și „înflorite”, deoarece ceainicul din sticlă nu absoarbe parfumul delicat al ceaiului ca ceainicul din teracotă și puteți vedea cum se extind frunzele.

Necesitați mai multe informații? Nu ezitați să consultați articolul nostru despre pregătirea ceaiului cu Gong Fu Cha>.