Kyusu

Afișez 1 - 52 din 277 de rezultate

Ceainicul tradițional japonez se numește Kyusu (急須 ). Este foarte adesea fabricat din teracotă.

Deși modelele cu mâner lateral sunt cele mai răspândite, deoarece sunt foarte practice de utilizat, în special pentru infuzii multiple de ceai verde, există șase variante de kyusu: Yokode kyusu, ushirode kyusu, dobin, houhin kyusu, shiboridashi și futanashi kyusu.

Kyusu: aflați mai multe

Kyusu își are originea în China, în timpul dinastiei Song (960-1279). S-a răspândit apoi în Japonia de-a lungul secolelor pentru a deveni un instrument important în prepararea ceaiului verde. Acest ceainic japonez este cel mai adesea fabricat din teracotă, iar volumul său este în general între 120 și 400 ml, uneori mai mult, în special pentru Dobin. Iată care sunt cele 6 tipuri de kyusu pe care le puteți găsi:

Mâner lateral: yokodé kyūsu (横手急須) sau yokode no kyusu

Mânerul de pe spate, opus gurii de scurgere : ushirodé kyūsu (後手急須) sau atode no kyusu

Mânerul din partea de sus a ceainicului: uwadé kyūsu (上手手急須) sau dobin.

Fără mâner și cu filtru: houhin sau hohin kyūsu   

Fără mâner și fără filtru (capacul servește drept filtru) : Shiboridashi

Mâner lateral fără capac: futanashi kyūsu

Există, de asemenea, diferite tipuri de filtre pentru ceainicul japonez kyusu, iată-le pe scurt:

Sasame sau Tou-ami: în același sol cu ceainicul, integrat în fața gurii de scurgere a ceainicului

Obi ami: în plasă fină din oțel inoxidabil, care înconjoară ceainicul

Ita ami: plasă fină din oțel inoxidabil, rotundă, situată doar în fața gurii de scurgere a ceainicului

Ceainic Tokoname

Majoritatea kyusus-urilor noastre sunt fabricate în Japonia, în Tokoname, Mecca ceramicii japoneze, dar nu numai acolo. Am dezgropat și ceainice japoneze realizate în Franța, Belgia, Germania, Statele Unite și China de către meșteri talentați!