Ceainăria Engleză, o știți
Fie că se află în impunătorul dulap de sticlă din lemn masiv al bunicii tale, într-un muzeu, într-o vizită la un castel mobilat sau într-un serial englezesc popular al momentului precum Downton Abbey sau The Bridgerton Chronicle.
Decor adesea floral și aurit, în porțelan alb sau argint, cu o formă caracteristică, ceainicul englezesc este ușor de recunoscut de zeci de ani. Dar este serviciul de ceai englezesc definitiv kitsch sau, dimpotrivă, furibund la modă?
Iată câteva răspunsuri la această întrebare spinoasă și la atâtea altele:
Câte cești de ceai beau englezii pe zi? Ce este un ceai de dimineață devreme? Ceaiul de la ora cinci? Ceaiul de după-amiază? Ce ceainic englezesc ar trebui să aleg? De ce pun englezii lapte în ceaiul lor? De ce beau englezii ceaiul cu degetul mic ridicat? Care este ceaiul preferat al reginei Elisabeta a II-a? Cum se bea ceaiul în stil englezesc?
Ești gata? Cufundați-vă în degustarea ceaiului englezesc în stil vechi.
Ceaiul englezesc, o istorie lungă
O scurtă istorie a ceaiului englezesc
Primul transport de ceai care a ajuns în Occident a fost în Amsterdam (Olanda) în 1606. Englezii aveau să-i provoace pe olandezi pentru supremația asupra comerțului cu produse orientale prin crearea Companiei Indiilor Orientale câțiva ani mai târziu.
A fost Catherine de Bragance, soția regelui Carol al II-lea al Angliei, despre care se spune că ar fi adus obiceiul de a bea ceai la orice oră (precum și marmeladă!
Primul lucru savurat la curte, ceaiul a devenit în scurt timp un mare succes popular și rămâne un pilon al societății britanice până în prezent.Astăzi, ca și în secolul trecut, ceaiul se bea în Anglia în familie sau cu prietenii și, mai ales, pe tot parcursul zilei.
Teiul, un marker social și o legătură
Teiul în Anglia este mai mult decât o simplă băutură, este și un marker social. În cultura engleză, ceaiul este folosit și ca un mijloc de a începe o conversație (ce mod mai bun de a sparge gheața decât cu o ceașcă de ceai?) sau ca un mijloc de a începe o conversație (ce mod mai bun de a sparge gheața decât cu o ceașcă de ceai?).) sau pentru a aduce alinare, așa cum reiese din expresia „I’ll put the kettle on” (care înseamnă „Voi pune ceainicul pe foc”), care singură aduce consolare și confort.
Câte cești de ceai beau englezii pe zi?
Potrivit UK Tea & Infusions Association, britanicii beau 165 de milioane de cești de ceai pe zi, deci în medie 2,5 cești pe zi de persoană, deoarece Marea Britanie are aproximativ 64.5 milioane de locuitori.
Pentru a afla dacă ceainicul englezesc este încă în vogă, tot ce trebuie să facem este să studiem puțin despre obiceiurile dragilor noștri vecini englezi. Pe scurt, englezii beau ceai toată ziua.
Teaiul de dimineață
Prima ceașcă de ceai a zilei, adesea savurată în pat cu câțiva biscuiți
Tei pentru micul dejun
Asoară un mic dejun consistent
Five o’clock Tea sau Afternoon Tea
Un adevărat ritual, născut în secolul al XIX-lea datorită celei de-a șaptea ducese de Bedford, despre care se spune că l-ar fi introdus între prânz, care se lua foarte devreme, și cină, care era foarte târziu. Anna Maria Russell, ducesă de Bedford (1783-1857), a fost o prietenă a reginei Victoria. Ducesa a căpătat obiceiul de a savura o ceașcă de ceai și o gustare între orele 3 și 4 după-amiaza și, treptat, și-a invitat prietenele să i se alăture. Acest ritual a avut un mare succes, mai întâi în rândul înaltei societăți și ajungând în curând până în cercurile muncitorești.
În jurul ceaiului de la ora cinci, veți găsi toată atmosfera confortabilă a ceaiului în stil englezesc și, bineînțeles, vesela corespunzătoare: ceainic de porțelan, zaharniță, ulcior de lapte, cești și farfurii, lingurițe, farfurioară, farfurioară pentru lămâie, tavă cu două etaje pentru aranjarea produselor de patiserie (scones, prăjituri, brioșe, pâine prăjită, .)…
Doriți să creați acasă un ceai de după-amiază autentic? Urmează ghidul!
High Tea
Un ceai la sfârșitul zilei, în jurul orei 18:00, care diferă de ceaiul de după-amiază prin faptul că este luat la masa de seară, pe care îl poate înlocui în cele din urmă.
Băutând ceai englezesc dintr-un ceainic englezesc
Desigur, englezii nu beau fiecare dintre numeroasele lor cești de ceai folosind un ceainic englezesc de epocă din porțelan pentru a-l prepara. Pe de altă parte, seturile de ceai englezesc revin la modă în special datorită unor seriale TV populare precum „Downton Abbey” sau „Cronica lui Bridgerton„.
Downton Abbey
Downton Abbey, prestigiosul castel englezesc al familiei Crawley din Yorkshire, este decorul acestui serial Netflix extrem de popular. Există chiar și o carte bazată pe el, pentru a vă readuce în atmosfera de modă veche a acestui ritual englezesc: „Tea-time at Downton Abbey: Scones brioșe și alte bunătăți dulci pentru un gust englezesc„
Cronica Bridgerton
Cronica Bridgerton este un serial Netflix adaptat după romanele best-seller ale Juliei Quinn, Serialul este plasat în Londra înalta societate din timpul Regenței engleze din secolul al XIX-lea. Relatând aventurile a două familii, Bridgertons și Featheringtons, serialul aduce în actualitate ceremonia engleză a ceaiului, precum și vesela care o însoțește.
Foto: Liam Daniel – Netflix – Actrița Golda Rosheuvel, născută în Guyana, în rolul Reginei Charlotte
Tetiera englezească: ceainic solitar sau set de ceai englezesc?
Alegerea ceainicului englezesc
Pentru a vă bea ceaiul în stil englezesc, aveți 2 opțiuni: alegeți să faceți din ora ceaiului un moment doar pentru dvs. și optați pentru Teainic solitar englezesc, sau optați pentru petrecerea ceaiului pentru mai mulți invitați, grație unui magnific English Tea Service. Nu există o alegere greșită, fiecare ceainic fiind potrivit pentru un tip de degustare și toate având ca scop să ofere un moment confortabil, calm și reconfortant.
Chiar dacă accesoriile nu sunt prin definiție esențiale, nu contribuie oare un ceainic frumos de porțelan înflorit, o ceașcă de ceai delicată din porțelan fin, câteva produse de patiserie gustoase și suporturi frumoase pentru prăjituri la o mai mare apreciere a orei ceaiului?
Ceainic englezesc înflorat
Nu vom minți, ceainicul englezesc iconic este încă ceainicul de porțelan înflorat. Poți opta pentru o formă tradițională sau una mai contemporană, pentru flori în culori pastelate sau mai vii, pentru varianta ceainicului solitar, a ceainicului pentru ceaiuri din plante sau chiar a ceainicului mare pentru petreceri de ceai.
Serviciu de ceai englezesc modern
Ai putea crede că un serviciu de ceai englezesc modern ar trebui să aibă neapărat un design elegant sau să fie împodobit cu un motiv grafic contemporan. Ei bine, datorită revenirii decorului vintage și a amestecului de genuri, un serviciu de ceai englezesc vintage din porțelan fin și floral își va avea locul în livingul tău modern.
Teaină din China de oase
Cina de oase, sau porțelan de cenușă de oase, este un tip de porțelan fosfatic compus&.de caolin, feldspat și cuarț, precum și de minimum 30% cenușă de oase dezagregată (fosfat de var) folosită ca fondant. Originar din China (de unde și numele Bone China), acest tip de porțelan, mai fin și mai rafinat decât cel cunoscut în Europa la acea vreme, a fost adus în Anglia atunci când Vasco de Gama a deschis poarta de acces spre India și deschizând astfel comerțul între Europa și Asia.
Bone China este cea mai bună ceramică pentru savurarea ceaiurilor englezești, deoarece este neutră, fără memorie și foarte rezistentă la petele de tanin și la temperaturile ridicate.
Teainiere fabricate în Anglia
În timp ce există ceainice superbe în stil englezesc din porțelan Bone China fabricate în China, există ceainice fabuloase fabricate în Anglia, din porțelan sau faianță, în stil tradițional sau mai modern.De exemplu, maison Royal Albert și colecțiile sale de ceainice florale, sau casa de Dunoon și colaborările sale fantastice cu designeri englezi, care dau naștere unor ceainice originale, cu forme tradiționale și, în același timp, hotărât contemporane.
Reguli de aur ale ceaiului englezesc
Cum să prepari ceaiul în stil englezesc?
Deși proverbul „o zi fără ceai este o zi fără bucurie” este chinezesc, englezii îl aplică întocmai. Deși prepararea ceaiului englezesc este destul de simplă, mai ales că ceaiul este foarte des prezentat în pliculețe, există anumite greșeli care trebuie evitate și este pe deplin recomandabil să se adauge o touch of British sophistication la acest proces. Având în vedere că ceaiul este cea mai consumată băutură din lume – după apă – veți fi de acord că ar trebui să i se acorde respectul pe care îl merită.
Acest preparat este potrivit pentru tipurile de ceai englezesc și nu este recomandat pentru prepararea altor ceaiuri, cum ar fi ceaiul verde japonez sau ceaiurile chinezești. Ceaiul englezesc se prepară după cinci reguli de aur:
- Scăldați ceainicul (încălzește frunzele și le eliberează parfumul). Acest lucru se aplică doar unui ceainic de porțelan sau de sticlă, deoarece alte tipuri de ceainice din ceramică sunt mai puțin rezistente la șocurile termice și vor trebui mai întâi să fie încălzite cu apă fierbinte înainte de a fi scaldate.
- puneți o linguriță de ceai per ceașcă (+1 pentru ceainic) sau numărul corespunzător de pliculețe de ceai în ceainic
- puneți apa clocotită (în jur de 90°C), niciodată clocotită, peste frunze,./li>
- se lasă să se infuzeze timp de trei până la cinci minute,
- se amestecă și se servește
Cum să bei ceai în stil englezesc?
- Așezați-vă și apoi desfășurați-vă șervețelul pe genunchi.
- Dacă trebuie să plecați, lăsați șervețelul pe scaun pentru a indica faptul că vă veți întoarce.
- Pregătește-ți ceașca : mai întâi zahărul (opțional) apoi, după zahăr, o felie de lămâie (opțional), apoi ceaiul și în final laptele (dacă nu cumva ești unul dintre cei care pun laptele înaintea ceaiului, dar nu luăm părți că ți-am spus).
- Nu lăsa niciodată lingura în ceașcă, pune-o în spatele ceștii.
- Când îți bei ceaiul, uită-te la el.
- Dacă mânerul ceștii este îngust, țineți-l cu degetul mare și arătătorul și folosiți degetul mijlociu ca suport; dacă mânerul ceștii este lat, puneți degetul mare în partea de sus și arătătorul în interiorul mânerului, și folosiți degetul mijlociu ca suport.
Ora de ceai – Albert Lynch
Ar trebui să pui lapte în ceai?
Un englez v-ar spune că da, pentru că o ceașcă de ceai fără lapte este ca o Anglie fără ceai – este complet absurd. 98% dintre englezi pun lapte în ceai. Cantitatea de lapte de adăugat depinde de gustul fiecăruia, dar este general acceptat că nu ar trebui să adaugi mai mult de 20% lapte în ceașcă („Niciodată să nu ai încredere într-o băutură la fel de limpede ca porțelanul din ceașca ta”). Puteți începe prin a adăuga doar un strop de lapte și puteți ajusta în timpul degustărilor viitoare.
Cu toate acestea, știința vine să-i contrazică pe prietenii noștri englezi, deoarece ar trebui să știți că adăugarea de lapte anulează beneficiile cardiovasculare ale ceaiului. Astfel, chiar dacă laptele înmoaie amărăciunea taninurilor din ceai și ar reduce absorbția aluminiului conținut în frunze (prin proprietățile sale de bază), adăugarea de lapte ar neutraliza efectele antioxidanților din ceai. Păcat…
De ce pun britanicii lapte în ceaiul lor?
Dacă alegeți să adăugați lapte în ceaiul dumneavoastră, următoarea întrebare rămâne extrem de dezbătută în Marea Britanie: ar trebui să adăugați laptele mai întâi sau după ceai.
Cei care cred că ar trebui să vă asigurați că ceaiul s-a preparat bine în apă înainte de a adăuga laptele, alții că ar trebui să adăugați ÎNTOTDEAUNA laptele mai întâi. Nu vom lua partea nimănui în această problemă spinoasă, a cărei naștere pare să dateze încă de când ceaiul a început să devină popular în Anglia.
Din moment ce trebuie servit foarte cald, ceaiul provoca frecvent șocuri termice cu ceștile de porțelan care se puteau sparge. Taninurile din ceai pătau, de asemenea, vesela pe măsură ce era preparat. Pentru a păstra vesela, a devenit un obicei să se servească lapte împreună cu ceaiul pentru a-l răci și înmuia. În cercurile mai privilegiate, laptele era adăugat după ce ceaiul era servit, deoarece înlocuirea frecventă a veselei nu reprezenta o problemă, iar oamenii își puteau permite să servească cești mari de ceai (un produs de lux) cu „un nor de lapte”. În cercurile mai modeste, în schimb, se pregătea o ceașcă de lapte, la care se adăuga apoi puțin ceai.
De ce ridică englezii un deget atunci când beau ceai?
Este o denaturare a unei reguli străvechi de etichetă. Acest semn de rafinament datează din Evul Mediu, când toată lumea încă mânca cu degetele. Mâncatul cu toate cele cinci degete era un semn de proastă educație, deoarece seniorii de la marile banchete preferau să păstreze 2 degete uscate pentru a se servi cu mirodenii și condimente (rare și scumpe) fără să le păteze cu grăsime sau sos. Prin urmare, ei foloseau doar 3 degete pentru a mânca și alegeau să ridice degetul mic mai degrabă decât celelalte din motive practice. Această regulă de etichetă în rândul nobilimii a continuat și după sosirea tacâmurilor în Renaștere.
De aceea, să ridici degetul mic sus în timp ce îți bei ceaiul în stil englezesc este o idee proastă pe care vei avea grijă să nu o aplici de teamă să nu-ți jignești gazdele englezești!
Ceai la pliculeț sau vrac?
Ceaiul englezesc vine sub formă vrac sau la pliculeț, iar pentru britanici, pliculețul rămâne un element nobil al degustării, motiv pentru care ceainicul englezesc nu are adesea filtru încorporat. Atunci când folosiți ceai vrac cu un ceainic englezesc fără filtru, puteți folosi o mică filtră de ceai peste ceașcă.
Care este acompaniamentul perfect pentru o ceașcă de ceai englezesc?
Pentru englezi, biscuiții au fost inventați cu unicul scop de a fi înmuiați în ceai. Orice biscuit își sporește foarte mult aroma dacă este înmuiat pentru scurt timp într-o ceașcă de ceai proaspăt preparat. Aveți grijă, nu mai mult de 3 secunde, altfel riscați să îl vedeți cum se sfărâmă și se scufundă jalnic pe fundul ceștii.
O felie bună de prăjitură va fi, de asemenea, un acompaniament excelent, însoțită bineînțeles de un scone uriaș, o pâine mică (sau prăjitură, dacă este dulce) de origine scoțiană, acoperită generos cu un strat de cremă proaspătă și groasă, acoperită cu un strat subțire de gem de fructe, pentru a rămâne britanică până la miez.
Dacă vi s-au servit bunătăți dulci și sărate cu ceaiul, ar trebui să treceți în mod tradițional de la sărat la dulce (mici sandvișuri, scones apoi produse de patiserie). Dacă scones-urile au fost servite calde, puteți începe cu ele fără a comite o crimă de lèse-majesté. Scones se mănâncă cu degetele, după ce se taie în două pe lungime (de preferință cu mâna). Ceaiul este o treabă serioasă!
Care este ceaiul preferat al Reginei Elisabeta a II-a?
Desigur, după cum vă puteți imagina, obiceiurile Reginei Elisabeta a II-a sunt extrem de confidențiale…. Tot ceea ce are legătură cu familia regală britanică este supus unor reguli stricte de confidențialitate, chiar și atunci când vine vorba de gusturile reginei Elisabeta în materie de ceai.
Stephen Twining, unul dintre directorii brandului Twinings Tea, furnizorul oficial al Elisabetei a II-a și furnizor exclusiv al familiei regale de ceai din 1837, a acordat un interviu .nbsp;revistei Town and Country, în care a fost de acord să dezvăluie cum îi place reginei Elisabeta să își prepare ceaiul (fără a dezvălui, bineînțeles tipul ei preferat de ceai).
Pentru Stephen Twining, „este vorba mai întâi de a umple ceainicul cu apă, de a-l încălzi și de a-l scurge complet. Apoi se umple din nou cu apă rece și se aduce totul la fierbere. După ce apa s-a încălzit, se toarnă într-o cană sau ceașcă în care ați pus în prealabil pliculețul de ceai”. „Ceaiul negru trebuie să infuzeze timp de patru minute”, explică el. Dar el avertizează: „Când vine vorba de ceai, este important să ne amintim că culoarea nu este o aromă.”
În ceea ce o privește pe regina Elisabeta, se zvonește că îi place în mod deosebit ceaiul Earl Grey, un amestec de ceai negru aromat cu bergamotă.
În 2018, revista Taste of Home a relatat că regina s-ar bucura de o ceașcă de ceai fierbinte dimineața, cu puțin lapte și fără zahăr. Apoi, o a doua ceașcă de Earl Grey după-amiaza. Alte zvonuri indică faptul că ea își schimbă uneori obiceiurile și optează pentru un ceai Darjeeling însoțit de o bomboană, sau că adaugă puțin „zahăr fals” în ceaiul ei. Misterul rămâne…
Acum știți (aproape) totul!
Ar trebui să pui lapte în ceai?
Un englez v-ar spune că da, pentru că o ceașcă de ceai fără lapte este ca o Anglie fără ceai – este complet absurd. 98% dintre englezi pun lapte în ceai. Cantitatea de lapte de adăugat depinde de gustul fiecăruia, dar este general acceptat că nu ar trebui să adaugi mai mult de 20% lapte în ceașcă („Niciodată să nu ai încredere într-o băutură la fel de limpede ca porțelanul din ceașca ta”). Puteți începe prin a adăuga doar un strop de lapte și puteți ajusta în timpul degustărilor viitoare.
Cu toate acestea, știința vine să-i contrazică pe prietenii noștri englezi, deoarece ar trebui să știți că adăugarea de lapte anulează beneficiile cardiovasculare ale ceaiului. Astfel, chiar dacă laptele înmoaie amărăciunea taninurilor din ceai și ar reduce absorbția aluminiului conținut în frunze (prin proprietățile sale de bază), adăugarea de lapte ar neutraliza efectele antioxidanților din ceai. Păcat…
De ce pun britanicii lapte în ceaiul lor?
Dacă alegeți să adăugați lapte în ceaiul dumneavoastră, următoarea întrebare rămâne extrem de dezbătută în Marea Britanie: ar trebui să adăugați laptele mai întâi sau după ceai.
Cei care cred că ar trebui să vă asigurați că ceaiul s-a preparat bine în apă înainte de a adăuga laptele, alții că ar trebui să adăugați ÎNTOTDEAUNA laptele mai întâi. Nu vom lua partea nimănui în această problemă spinoasă, a cărei naștere pare să dateze încă de când ceaiul a început să devină popular în Anglia.
Din moment ce trebuie servit foarte cald, ceaiul provoca frecvent șocuri termice cu ceștile de porțelan care se puteau sparge. Taninurile din ceai pătau, de asemenea, vesela pe măsură ce era preparat. Pentru a păstra vesela, a devenit un obicei să se servească lapte împreună cu ceaiul pentru a-l răci și înmuia. În cercurile mai privilegiate, laptele era adăugat după ce ceaiul era servit, deoarece înlocuirea frecventă a veselei nu reprezenta o problemă, iar oamenii își puteau permite să servească cești mari de ceai (un produs de lux) cu „un nor de lapte”. În cercurile mai modeste, în schimb, se pregătea o ceașcă de lapte, la care se adăuga apoi puțin ceai.
De ce ridică englezii un deget atunci când beau ceai?
Este o denaturare a unei reguli străvechi de etichetă. Acest semn de rafinament datează din Evul Mediu, când toată lumea încă mânca cu degetele. Mâncatul cu toate cele cinci degete era un semn de proastă educație, deoarece seniorii de la marile banchete preferau să păstreze 2 degete uscate pentru a se servi cu mirodenii și condimente (rare și scumpe) fără să le păteze cu grăsime sau sos. Prin urmare, ei foloseau doar 3 degete pentru a mânca și alegeau să ridice degetul mic mai degrabă decât celelalte din motive practice. Această regulă de etichetă în rândul nobilimii a continuat și după sosirea tacâmurilor în Renaștere.
De aceea, să ridici degetul mic sus în timp ce îți bei ceaiul în stil englezesc este o idee proastă pe care vei avea grijă să nu o aplici de teamă să nu-ți jignești gazdele englezești!
Ceai la pliculeț sau vrac?
Ceaiul englezesc vine sub formă vrac sau la pliculeț, iar pentru britanici, pliculețul rămâne un element nobil al degustării, motiv pentru care ceainicul englezesc nu are adesea filtru încorporat. Atunci când folosiți ceai vrac cu un ceainic englezesc fără filtru, puteți folosi o mică filtră de ceai peste ceașcă.
Care este acompaniamentul perfect pentru o ceașcă de ceai englezesc?
Pentru englezi, biscuiții au fost inventați cu unicul scop de a fi înmuiați în ceai. Orice biscuit își sporește foarte mult aroma dacă este înmuiat pentru scurt timp într-o ceașcă de ceai proaspăt preparat. Aveți grijă, nu mai mult de 3 secunde, altfel riscați să îl vedeți cum se sfărâmă și se scufundă jalnic pe fundul ceștii.
O felie bună de prăjitură va fi, de asemenea, un acompaniament excelent, însoțită bineînțeles de un scone uriaș, o pâine mică (sau prăjitură, dacă este dulce) de origine scoțiană, acoperită generos cu un strat de cremă proaspătă și groasă, acoperită cu un strat subțire de gem de fructe, pentru a rămâne britanică până la miez.
Dacă vi s-au servit bunătăți dulci și sărate cu ceaiul, ar trebui să treceți în mod tradițional de la sărat la dulce (mici sandvișuri, scones apoi produse de patiserie). Dacă scones-urile au fost servite calde, puteți începe cu ele fără a comite o crimă de lèse-majesté. Scones se mănâncă cu degetele, după ce se taie în două pe lungime (de preferință cu mâna). Ceaiul este o treabă serioasă!
Care este ceaiul preferat al Reginei Elisabeta a II-a?
Desigur, după cum vă puteți imagina, obiceiurile Reginei Elisabeta a II-a sunt extrem de confidențiale…. Tot ceea ce are legătură cu familia regală britanică este supus unor reguli stricte de confidențialitate, chiar și atunci când vine vorba de gusturile reginei Elisabeta în materie de ceai.
Stephen Twining, unul dintre directorii brandului Twinings Tea, furnizorul oficial al Elisabetei a II-a și furnizor exclusiv al familiei regale de ceai din 1837, a acordat un interviu .nbsp;revistei Town and Country, în care a fost de acord să dezvăluie cum îi place reginei Elisabeta să își prepare ceaiul (fără a dezvălui, bineînțeles tipul ei preferat de ceai).
Pentru Stephen Twining, „este vorba mai întâi de a umple ceainicul cu apă, de a-l încălzi și de a-l scurge complet. Apoi se umple din nou cu apă rece și se aduce totul la fierbere. După ce apa s-a încălzit, se toarnă într-o cană sau ceașcă în care ați pus în prealabil pliculețul de ceai”. „Ceaiul negru trebuie să infuzeze timp de patru minute”, explică el. Dar el avertizează: „Când vine vorba de ceai, este important să ne amintim că culoarea nu este o aromă.”
În ceea ce o privește pe regina Elisabeta, se zvonește că îi place în mod deosebit ceaiul Earl Grey, un amestec de ceai negru aromat cu bergamotă.
În 2018, revista Taste of Home a relatat că regina s-ar bucura de o ceașcă de ceai fierbinte dimineața, cu puțin lapte și fără zahăr. Apoi, o a doua ceașcă de Earl Grey după-amiaza. Alte zvonuri indică faptul că ea își schimbă uneori obiceiurile și optează pentru un ceai Darjeeling însoțit de o bomboană, sau că adaugă puțin „zahăr fals” în ceaiul ei. Misterul rămâne…
Acum știți (aproape) totul!