Ceainic japonez Tokoname Hohin 280ml

353.00lei

Dintre diferitele varietăți de ceainice japoneze, acesta nu are mâner și are un filtru la gura de vărsare: este un Tokoname Hohin.

Ceainic japonez Tokoname Hohin 280ml
Ceainic japonez Tokoname Hohin 280ml
Ceainic japonez Tokoname Hohin 280ml
Ceainic japonez Tokoname Hohin 280ml
Ceainic japonez Tokoname Hohin 280ml

Dintre diferitele varietăți de ceainice japoneze, acesta nu are mâner și are un filtru la gura de vărsare: este un Tokoname Hohin. Un model de simplitate și frumusețe, acest ceainic este modelat din lut bogat în fier din Tokoname, cea mai renumită regiune ceramică din Japonia. Este deosebit de potrivit pentru prepararea ceaiurilor verzi care necesită o temperatură moderată de preparare.

Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare

Material : Teracotă – ceramică – argilă

Stil: Japonez, tip Hohin Kyusu (fără mâner, cu filtru)

Origine: Odorhește: Tokoname Yaki – Japonia

Capacitate: 280ml (0,28L)

Culoare:  Roșu

Culoare:  Roșu

Filtru: Argilă, cu găuri, integrat în ceainic în fața gurii de scurgere

Fabricare: În întregime manual

Atelier de fabricare: Isobe

Descoperă mai multe:

Kyusu

Un ceainic japonez tradițional realizat din lut natural. Neelucidat în interior, acesta reacționează la contactul cu apa și ceaiul pentru a-și dezvălui toate aromele.

Filtrul din fața gurii de scurgere : ceaiul plutește, se prepară liber pentru extragerea completă a componentelor și aromelor. Ceaiul rămâne proaspăt și poate fi preparat de mai multe ori (= infuzii multiple).

Câteva dintre sutele de centre de fabricare a ceramicii înființate în Japonia (sol vulcanic bogat în argilă) în ultimele decenii sunt încă în funcțiune. Cele 6 „cuptoare vechi” sunt Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba și cel mai faimos: Tokoname.

Tokoname kiln

Tokoname Yaki (常滑焼), cel mai vechi dintre cele șase „cuptoare vechi” (roku koyo, 日本六古窯) și cel mai important centru de producție ceramică.

Argila naturală pură (Shudei) are o culoare roșie caracteristică datorită conținutului ridicat de fier (proprietăți specifice în ceea ce privește gustul și beneficiile oferite de ceaiul verde). Spre deosebire de alte regiuni în care argila este practic epuizată, Tokoname are și astăzi depozite.

Pentru a obține Kyusus de diferite culori, olarul stropește kyusu-ul format cu un amestec compus din argilă roșie și pigmenți naturali de culoare = Char-gake). Ceainicele realizate din argilă Shudei au un aspect lustruit distinctiv, dar nu sunt smălțuite, deoarece kyusu este lustruit cu o spatulă de metal sau cu o bucată de pânză înainte de ardere. Producătorii preferă să lase argila naturală să vorbească de la sine, fără a glazura sau a lăcui ceainicele.

Un kyusu Tokoname este apoi ars prin oxidare (argilă roșie, între 1100 și 1200°C), sau prin reducere (argilă neagră). Unele ateliere, în special cele care beneficiază de prezența unor artiști renumiți, combină cele două tehnici, ceea ce face posibilă obținerea unei varietăți foarte mari de culori kyusu.

Curățarea

Extern

Utilizați doar apă curată și o cârpă moale. În caz de pete, frecați cu o cârpă îmbibată în infuzie de ceai verde.

Intern

Să clătiți numai cu apă curată, dacă este posibil cu conținut scăzut de calcar. Pe parcursul utilizării, pe interior apare o patină : nu o îndepărtați (culottage).

Secare

în aer liber cu capul în jos pe o cârpă curată sau frecați ușor exteriorul cu o cârpă moale.

Ceainic de uzură (lut neporos) nevitalizat pe interior: se recomandă pe termen lung prepararea în el a unor varietăți similare de ceai datorită formării treptate a unei patine la contactul cu infuzia. Această culotte îmbunătățește și intensifică gustul ceaiului în timp.

Atenție 

Ceramica ceramica, chiar și de cea mai bună calitate, este un material sensibil la șocuri termice care o poate fisura :

– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el

– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece

.
Ceainic japonez Tokoname Hohin 280ml
Ceainic japonez Tokoname Hohin 280ml

353.00lei

353.00lei