Gaiwan-ul, Tava de ceai tradițional chinezesc, este o Cupa de degustare în trei părți: farfuria simbolizează pământul, ceașca omul și capacul cerul. Acest model de utilizare zilnică din porțelan alb fără memorie vă permite să vă bucurați de culoarea infuziilor și să încercați ceaiuri noi fără a amesteca aromele.
Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare
Material : Teracotă – Ceramică – Porțelan
Origine : China
Contenit : 180ml (0,18L)
Culoare : Alb
Fără filtru, capacul servește ca filtru
Învățați cum să folosiți un gaiwan
Învățați mai multe:
Ce este un Gaiwan?
Un gaiwan este un vas mic pentru prepararea ceaiului.
Acest cuvânt chinezesc se referă la un „bol cu capac” și ține loc de ceainic sau ceașcă mică. Gaiwan-urile au fost folosite în China încă din timpul dinastiei Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaïwan) este format din trei părți: un bol, un capac și o farfurie sau o ceașcă cu farfurie. De obicei, este suficient de mic pentru ca toate cele trei părți să poată fi apucate într-o singură mână.
Vantajele unui gaiwan
Un gaiwan îi permite băutorului de ceai să își reinfuzeze frunzele de mai multe ori.
Este perfect pentru infuzii multiple, cel mai des practicate pentru ceaiurile oolong, verde, alb și pu erh. Așa-numitele ceaiuri negre (cunoscute sub numele de ceaiuri roșii în China) au mai puține șanse de a-și păstra aroma în timpul infuziilor multiple.
Un gaiwan vă oferă, de asemenea, un control foarte bun asupra infuziei.
Pe măsură ce frunzele plutesc liber în gaiwan, le puteți urmări cum se dezvoltă și își eliberează toată aroma și puteți evalua mai bine când este momentul să opriți infuzia. Gaiwanul te face să te simți ca și cum ai conduce experiența ceaiului, nu ca un simplu spectator.
Cum să folosești gaiwanul
toate sfaturile pentru folosirea unui gaiwan în imagini le găsești în articolul nostru de pe blog. Pe scurt:
Puneți frunzele de ceai în bol.
Cantitatea variază în funcție de tăria ceaiului, de dimensiunea gaiwanului și de gustul personal. În general, ar trebui să folosiți mai mult decât ați folosi într-un ceainic și să preparați pentru mai puțin timp. Vă sfătuim să faceți propriile experimente de degustare și să vă luați notițe.
Adaugați apă fierbinte în vas
Temperatura apei trebuie să varieze în funcție de tipul de ceai pe care îl folosiți. Folosiți capacul gaiwan-ului pentru a amesteca frunzele și priviți-le cum dansează și se umflă cu uimire.
Închideți capacul.
Când infuzia este gata (între 10 secunde și câteva minute), puneți capacul înapoi pe ceașcă. Înclinați capacul astfel încât să fie ușor strâmbat. Ar trebui să existe o deschidere suficient de mare pentru a permite scurgerea apei, dar suficient de mică pentru a împiedica frunzele să scape.
Susținerea gaiwan-ului.
Există mai multe moduri de a ține gaiwan-ul. Experimentați și găsiți metoda care vi se pare cea mai naturală pentru dumneavoastră. Încercați să vă folosiți degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea bolului. (Țineți doar partea de sus pentru a evita să vă ardeți degetele.) Apoi folosiți degetul arătător, sau articulația indexului, pentru a ține capacul ferm în poziție. Puteți folosi ambele mâini și să ridicați gaiwan-ul de farfurie. Vă veți arde degetele o dată sau de două ori înainte de a reuși, este normal!
Versați ceaiul din gaiwan într-o ceașcă.
Apărați gaiwan-ul ferm, înclinați-l spre ceașcă sau spre un ulcior dacă doriți apoi să serviți mai multe persoane cu o infuzie uniformă. Faceți acest lucru cu încredere și ceaiul se va turna fără probleme. Este nevoie de puțină practică. Nu exersați în fața unui computer sau a unui spectator primele dăți. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwan-ului pentru a vă asigura că a ieșit tot lichidul. Dacă lăsați ceaiul în gaiwan, acesta va continua să se infuzeze și va avea un gust amar.