Superb Teainic de la maestrul Jinshu Seiji Ito, celebru meșter japonez. Formă plată, deschidere largă, argilă Tokoname bogată în fier, filtru sasame excepțional de fin: acest ceainic artizanal este un instrument perfect pentru degustarea celor mai prestigioase ceaiuri verzi și un adevărat obiect de artă de o aparentă simplitate.
Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare
Material : Faianță – Ceramică – Argilă
Origine : Tokoname-Yaki, Japonia
Yokode Kyusu (mâner lateral)
Culoare : Roșu portocaliu
Capacitate : 160ml (0,16L)
Filtrul : Argilă, sasame (bilă cu mai multe găuri în fața gurii de scurgere)
Fabricant : Făcută în întregime manual
Autor: Jinshu Seiji Ito, maestru artizan japonez
Descoperă mai multe:
Kyusu
Teainic tradițional japonez realizat din lut. Nedezlipit în interior, acesta reacționează la contactul cu apa și ceaiul pentru a-și dezvălui aromele.
Filtrul din fața gurii de scurgere: ceaiul plutește și se prepară liber pentru extragerea completă a componentelor și aromelor. Ceaiul rămâne proaspăt și poate fi preparat de mai multe ori (= infuzii multiple).
Teava de ceai Tokoname
Tokoname Yaki (常滑焼, prefectura Aichi), cel mai vechi dintre cele șase „cuptoare vechi” (roku koyo, 日本六古窯) și cel mai important centru de producție de ceramică din Japonia.
Argila naturală pură (Shudei) are o culoare roșie datorită conținutului său ridicat de fier (proprietăți specifice în ceea ce privește gustul și beneficiile oferite de ceaiul verde). Spre deosebire de alte regiuni în care argila este practic epuizată, în Tokoname există încă depozite.
Aspectul lustruit fără a fi glazurat se datorează lustruirii Kyusu înainte de ardere, pentru a lăsa argila să vorbească de la sine.
Theière of Master Jinshu Seiji Ito
Jinshu (Seiji Ito 伊藤 成二,) s-a născut în Tokoname. Absolvent al Liceului Tehnic din orașul Nagoya, și-a început cariera în domeniul ceramicii realizate manual, unde a excelat. Certificat de către Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei, a primit Medalia de Merit pentru Meșteșuguri Tradiționale. Lucrările sale au fost expuse de-a lungul carierei la numeroase evenimente și expoziții internaționale și a fost distins în numeroase ocazii cu premii prestigioase pentru excelență. În proiectarea lucrărilor sale, recurge cu ușurință la materiale și tehnici tradiționale, cum ar fi Mogake, Yōhen și Chara. Capodoperele sale combină forma și funcția și reprezintă fuziunea perfectă între designul modern, minimalist și tehnicile tradiționale Tokoname-yaki.
Kyusu-urile plate și premiate ale lui Jinshu sunt prima alegere pentru Gyokuro și alte ceaiuri verzi parfumate, preparate la temperatură scăzută.
Teaină de ceai Tokoname de întreținere
Extern
Doar cu apă curată și o cârpă moale. Ceainicul s-a pătat? Frecați cu o cârpă moale înmuiată în infuzie de ceai verde.
Intern
Spălați numai cu apă curată, dacă este posibil cu conținut scăzut de calcar. Pe parcursul utilizării, pe interior apare o patină : nu o îndepărtați (culottage).
Sechează
în aer liber cu capul în jos pe o cârpă curată sau frecați ușor exteriorul cu o cârpă moale.
Ceainic de uzură (lut neporos) nevitalizat pe interior: se recomandă pe termen lung prepararea în el a unor varietăți similare de ceai datorită formării treptate a unei patine la contactul cu infuzia. Această cupaj îmbunătățește și intensifică gustul ceaiului în timp.
Atenție
Ceramica este un material sensibil la șocuri termice care îl poate fisura :
– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el
– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece
.