Pentru tine, acest Teainic din ceramică japoneză s-a îmbrăcat frumos! Este îmbrăcat în cea mai fină argilă Tokoname, și-a aranjat mânerul în lateral pentru o prindere ușoară, a plasat în fața gurii de scurgere un filtru de oțel foarte fin pentru a reține eficient bucățile mici de frunze de ceai și, în final, și-a împodobit capacul cu o panglică frumoasă. Acum este gata să vă însoțească în toate degustările de ceai!
Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare
Material : Teracotă – Ceramică – Argilă
Origine: Tokoname – Japonia
Contenit : 230ml (0,23L)
Culoare : Nisip umed
Filtrare : Nisip umed
Filtrare: Oțel inoxidabil, tip Ita Ami (sită metalică foarte fină plasată în fața gurii de turnare)
Fabricant: realizat manual
Producător: Utsuwa
Descoperă mai multe:
Kyusu
Teainic tradițional japonez realizat din lut natural. Nedezlipit în interior, acesta reacționează la contactul cu apa și ceaiul pentru a-și dezvălui toate aromele.
Filtrul din fața gurii de scurgere : ceaiul plutește și se prepară liber pentru o extracție completă a componentelor și aromelor. Ceaiul rămâne proaspăt și poate fi preparat de mai multe ori (= infuzii multiple).
Câteva dintre sutele de centre de fabricare a ceramicii înființate în Japonia (sol vulcanic bogat în argilă) în ultimele câteva decenii sunt încă în funcțiune. Cele 6 „cuptoare vechi” sunt Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba și cel mai faimos: Tokoname.
Tokoname kiln
Tokoname Yaki (常滑焼, prefectura Aichi)
Tokoname este cel mai vechi dintre cele șase „cuptoare vechi” (jap.: roku koyo, 日本六古窯) din Japonia. Cu aproximativ 200 de cuptoare tradiționale de ceramică, acest lucru îl face cel mai important centru de producție ceramică din Japonia.
Contrariu cu alte regiuni în care zăcămintele de argilă sunt practic epuizate, Tokoname are norocul de a mai avea și astăzi depozite din prețioasa sa argilă naturală.
Tokoname este renumit în Japonia și în întreaga lume datorită argilei sale roșii toki, folosită pentru fabricarea Kyusus Shudei. Centrele de ceramică din regiune sunt, de asemenea, renumite pentru numeroasele lor alte tehnici ceramice, cum ar fi prin glazurarea cu cenușă (yakishime) sau urmele de arsură întunecată realizate prin impregnarea cu carbon (koge), și multe altele.
Curățarea ceainicului Tokoname
Extern
Cu apă curată și o cârpă moale. Dacă ceainicul este pătat, frecați cu o cârpă moale înmuiată într-o infuzie de ceai verde.
Intern
Să clătiți numai cu apă curată, dacă este posibil cu conținut scăzut de calcar. Pe parcursul utilizării, pe interior apare o patină : nu o îndepărtați (culottage).
Sechează
în aer liber cu capul în jos pe o cârpă curată sau frecați ușor exteriorul cu o cârpă moale.
Un ceainic polivalent (lut neporos), dar neetanș la interior: recomandat pe termen lung pentru a prepara în el varietăți similare de ceai datorită formării treptate a unei patine în contact cu infuzia. Această culotte îmbunătățește și intensifică gustul ceaiului în timp.
Avertisment
Ceramica ceramica, chiar și de cea mai bună calitate, este un material sensibil la șocuri termice care îl poate fisura :
– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el
– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece
.