Ceainic japonez Tokoname 270ml infuzie

343.00lei

Obțineți cea mai bună infuzie posibilă a ceaiului verde folosind un ceainic din lut Tokoname, precum acest magnific ceainic japonez.

Ceainic japonez Tokoname 270ml
Ceainic japonez Tokoname 270ml
Ceainic japonez Tokoname 270ml
Ceainic japonez Tokoname 270ml
Ceainic japonez Tokoname 270ml

Pentru a obține cea mai bună infuzie posibilă de la ceaiul verde, vă recomandăm să folosiți un ceainic fabricat din lut Tokoname, cum ar fi acest frumos ceainic japonez. Confecționat manual din faimosul sol argilos bogat în fier din cel mai renumit dintre cele 6 „cuptoare vechi” din Japonia, acest Yokode Kyusu va fi un companion excelent pentru degustarea ceaiului dumneavoastră.

Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare

Material : Teracotă – ceramică – gresie

Origine: Tokoname – Japonia

Yokode Kyusu (mâner lateral)

Contenit : 270ml (0,27L)

Culoare:  exterior gri metalizat, interior nisip

Filtrare:

Cerneală:  exterior gri metalizat, interior nisip

Filtrare:

Cerneală:  exterior gri metalizat, interior nisip: Oțel inoxidabil, Prieten Obi (merge în jurul ceainicului)

Fabricare : Handmade

Informații suplimentare:

Kyusu

Teainic japonez tradițional realizat din lut natural. Dacă nu este smălțuit în interior, acesta reacționează la contactul cu apa și ceaiul pentru a-și dezvălui toate aromele.


Filtrul din fața gurii de scurgere: ceaiul plutește și se prepară liber pentru o extracție completă a componentelor și aromelor. Ceaiul rămâne proaspăt și poate fi preparat de mai multe ori (= infuzii multiple).

Câteva dintre sutele de centre de fabricare a ceramicii înființate în Japonia (sol vulcanic bogat în argilă) în ultimele câteva decenii sunt încă în funcțiune. Cele 6 „cuptoare vechi” sunt Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba și cel mai faimos: Tokoname.

Tokoname kiln

Tokoname Yaki. (常滑焼, prefectura Aichi), cel mai vechi dintre cele șase „cuptoare vechi” (roku koyo, 日本六古窯) și cel mai important centru de producție ceramică din Japonia.

Argila naturală pură (Shudei) are o culoare roșie caracteristică datorită conținutului său ridicat de fier (proprietăți specifice în ceea ce privește gustul și beneficiile oferite de ceaiul verde). Spre deosebire de alte regiuni în care argila este practic epuizată, Tokoname are încă depozite și astăzi.

Pentru diferite culori, olarul pulverizează kyusu cu un amestec de argilă și pigmenți naturali de culoare (= Char-gake).

Întreținerea ceainicului Tokoname

Extern

Doar cu apă curată și o cârpă moale. Dacă ceainicul este pătat, frecați cu o cârpă moale înmuiată într-o infuzie de ceai verde.

Intern

Să clătiți numai cu apă curată, dacă este posibil cu conținut scăzut de calcar. Pe parcursul utilizării, pe interior apare o patină : nu o îndepărtați (culottage).

Sechează

în aer liber cu capul în jos pe o cârpă curată sau frecați ușor exteriorul cu o cârpă moale.

Un ceainic polivalent (lut neporos), dar neetanș la interior: recomandat pe termen lung pentru a prepara în el varietăți similare de ceai datorită formării treptate a unei patine la contactul cu infuzia. Această cupaj îmbunătățește și intensifică gustul ceaiului în timp.

Avertisment 

Ceramica ceramica, chiar și de cea mai bună calitate, este un material sensibil la șocuri termice care îl poate fisura :

– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el

– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece

.
Ceainic japonez Tokoname 270ml infuzie
Ceainic japonez Tokoname 270ml infuzie

343.00lei

343.00lei