Acest ceainic elegant și original Ceainic din fontă verde cu designul său rotunjit este realizat manual în Japonia de Oiharu. Fierul său turnat activat și interiorul emailat înseamnă că va rezista în timp la rugină și datorită filtrului detașabil din oțel inoxidabil, poate prepara și menține la cald toate tipurile de ceaiuri și infuzii.Cu o construcție de calitate, acest tetsubin kyusu va dura mulți ani dacă aveți grijă de el.
Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare
Material : Fontă emailată
Producător : Oiharu
Origine: Oshu – Japonia
Capacitate : 600ml (0,6L) – 2 până la 6 căni în funcție de capacitate
Culoare: Verde
Model: Argyle
Filtrul : Oțel inoxidabil, detașabil
Întreținerea unui ceainic din fontă
Întreținerea unui ceainic din fontă
Descoperă mai multe:
Ceainic din fontă smălțuită
Fundit, ideal pentru a stoca rapid căldura și a o elibera armonios.
Înveliș de smalț în interior, perfect sigur pentru sănătatea dumneavoastră.
Ceainice japoneze Oiharu
Ceainicele Oiharu sunt fabricate în Japonia folosind tehnici ancestrale și artizanale.Oiharu își confecționează ceainicele în Oshu cu toată îndemânarea și rafinamentul care caracterizează arta „Nambu Tekki”.
Prefectura Iwate care aparține de regiunea Tohoku este inima actuală a producției de ceainice din fontă din Japonia.
Culoarea acestui ceainic din fontă verde va evolua odată cu trecerea timpului și se va întuneca, creând o patină unică care îi garantează longevitatea.
Ceainic din fontă pe ce foc?”
Este un ceainic din fontă, nu un ceainic, nefiind destinat contactului direct cu sursa de căldură. Stratul de smalț va rezista la o căldură mai îndepărtată, cum ar fi un agazin pentru ceainic.
Dacă stratul de smalț se deteriorează (utilizare necorespunzătoare), fonta ceainicului este de o calitate impecabilă. Particulele de fier susceptibile de a intra în contact cu apa în absența smalțului și de a fi absorbite de organismul nostru sunt inofensive pentru sănătate.
Filtru detașabil din oțel inoxidabil
Adecvat pentru toate infuziile. Totuși, limitați cea de fructe acide care ar putea deteriora smalțul pe termen lung.
Prima utilizare a ceainicului:
Răcoriți-l de 3-4 ori cu apă clocotită. Ștergeți exteriorul și interiorul cu o cârpă uscată.
Utilizarea ceainicului din fontă:
IMPORTANT: Nu încălziți apa direct în ceainicul din fontă. NU este COMPATIBIL cu cuptorul cu microunde sau mașina de spălat vase. Nu folosiți detergent.
1) Fierbeți apă (cratiță/bucătar)
2) Turnați puțină apă clocotită în ceainic, agitați ușor (apa intră în contact cu părțile laterale).
3) Aruncați apa
Acest lucru se face înainte de a pune frunzele de ceai, astfel încât acestea să beneficieze de o ușoară căldură umedă.
4) Aduceți apa (ideal filtrată sau cu conținut scăzut de minerale) la temperatura dorită (în funcție de ceaiul care se prepară)
5) Puneți frunzele de ceai ( 2-2,5 g, aproximativ o lingură pe ceașcă) în filtrul care va fi pus în ceainic. Se toarnă apa
6) Se infuzează pentru timpul corespunzător (în funcție de ceaiul preparat)
7) Se scoate infuzorul, se servește
.