Acest foarte frumos Teainic japonez din fontă verde este un Nambu Tekki fabricat în mod tradițional în Japonia și emailat în interior, ceea ce îl face rezistent la rugină și perfect neutru pentru aromele de ceai. Acesta este un tetsubin kyusu verde kaki elegant, de o calitate excelentă, care vă va însoți mulți ani în toate degustările de ceai.
REAPPROVARE APRILIE 2022
Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare
Material : Fontă emailată
Fabricant : Oiharu
Origine: Oshu – Japonia
Contenit : 800ml (0,8L) – 3 până la 8 căni în funcție de capacitate
Culoare : Verde kaki
Model: Natsume
Filtrulator: Din oțel inoxidabil, detașabil
Îngrijirea unui ceainic din fontă
Îngrijirea unui ceainic din fontă
Descoperă mai multe:
Teainic din fontă smălțuită
Fundul de fontă, ideal pentru a stoca rapid căldura și a o elibera armonios.
Rezervă de smalț în interior, perfect sigură pentru sănătatea dumneavoastră.
Culoarea ceainicului dvs. din fontă verde se va schimba în timp. Se va întuneca, creând o patină unică și naturală, garantând longevitatea sa.
Ceainic japonez Oiharu ceainic
Ceainicele Oiharu sunt fabricate în Japonia folosind tehnici ancestrale și artizanale.Oiharu își confecționează ceainicele în Oshu cu toată îndemânarea și rafinamentul care caracterizează arta „Nambu Tekki”.
Prefectura Iwate care aparține regiunii Tohoku este inima actuală a producției de ceainice din fontă din Japonia.
Ceainic din fontă pe ce foc?
Este un ceainic din fontă, nu un ceainic, nu este destinat contactului direct cu sursa de căldură. Stratul de smalț va rezista la căldura mai îndepărtată a unui aragaz de ceainic.
Dacă stratul de smalț se deteriorează (utilizare greșită), fonta ceainicului este de o calitate impecabilă. Particulele de fier susceptibile de a intra în contact cu apa în absența smalțului și de a fi absorbite de organismul nostru sunt inofensive pentru sănătate.
Filtru detașabil din oțel inoxidabil
Adecvat pentru toate infuziile. Totuși, limitați cea de fructe acide care ar putea deteriora smalțul pe termen lung.
Prima utilizare a ceainicului:
Răcoriți-l de 3-4 ori cu apă clocotită. Ștergeți exteriorul și interiorul cu o cârpă uscată.
Utilizarea ceainicului din fontă:
IMPORTANT: Nu încălziți apa direct în ceainicul din fontă. NU este COMPATIBIL cu cuptorul cu microunde sau mașina de spălat vase. Nu folosiți detergent.
1) Fierbeți apă (cratiță/bucătar)
2) Turnați puțină apă clocotită în ceainic, agitați ușor (apa intră în contact cu pereții).
3) Aruncați apa
Acest lucru se face înainte de a pune frunzele de ceai, astfel încât acestea să beneficieze de o ușoară căldură umedă.
4) Aduceți apa (ideal filtrată sau cu conținut scăzut de minerale) la temperatura dorită (în funcție de ceaiul care se prepară)
5) Puneți frunzele de ceai ( 2 până la 2,5 g, aproximativ o lingură pe ceașcă) în filtrul care se va pune în ceainic. Se toarnă apa
6) Se infuzează pentru timpul corespunzător (în funcție de ceaiul preparat)
7) Se scoate infuzorul, se servește
.