Tokoname Ceainic japonez din lut japonez 340ml

393.00lei

Acest ceainic din lut japonez este fabricat manual în Tokoname, o regiune din Japonia a cărei faimoasă argilă bogată în fier vă va îmbunătăți ceaiul verde.

Tokoname Ceainic japonez din lut japonez 340ml
Tokoname Ceainic japonez din lut japonez 340ml
Tokoname Ceainic japonez din lut japonez 340ml
Tokoname Ceainic japonez din lut japonez 340ml
Tokoname Ceainic japonez din lut japonez 340ml

Iată un ceainic ceramic frumos și poetic fabricat în Japonia. Acest ceainic japonez de pământ a fost realizat manual în Tokoname, unul dintre „vechile cuptoare” din Japonia, a cărui argilă bogată în fier este înzestrată cu toate proprietățile pentru a vă sublima infuzia de ceai verde. Admirați acest capac magnific pictat cu flori delicate.

Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare

Material : Faianță – Ceramică – Argilă

Origine : Tokoname (Japonia)

Tip : Yokode Kyusu (mâner lateral)

Contenit : 340ml (0.34L)

Culoare : Maro, capac roz și alb

Filtru : Gresie, tip ita ami (metal, plasat în fața gurii ceainicului)

Fabricare : manuală

Fabricant : handmade

Fabricant : Utsuwa

Mai multe despre produs

Kyusu

Teainic tradițional japonez realizat din lut natural. Neelucidat în interior, acesta reacționează la apă și ceai pentru a-și dezvălui toate aromele.

Filtrul din fața gurii de scurgere : ceaiul plutește, se prepară liber pentru extragerea completă a componentelor și aromelor. Ceaiul rămâne proaspăt și poate fi preparat de mai multe ori (= infuzii multiple).

Câteva dintre sutele de centre de fabricare a ceramicii înființate în Japonia (sol vulcanic bogat în argilă) în ultimele decenii sunt încă în funcțiune. Cele 6 „cuptoare vechi” sunt Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba și cel mai faimos: Tokoname.

Tokoname kiln

Tokoname Yaki (常滑焼, prefectura Aichi)

Tokoname este cel mai vechi dintre cele șase „cuptoare vechi” (jap.: roku koyo, 日本六古窯) din Japonia.Cu aproximativ 200 de cuptoare tradiționale de ceramică, acest oraș este cel mai important centru de producție de ceramică din Japonia.

Argila naturală pură (Shudei) are o culoare roșie distinctivă datorită conținutului ridicat de fier. Acest fier îi conferă proprietăți foarte specifice în ceea ce privește gustul și beneficiile oferite ceaiului verde. Spre deosebire de alte regiuni în care depozitele de argilă sunt practic epuizate, Tokoname are norocul de a mai avea încă depozite din prețioasa sa argilă naturală.

Pentru a obține Kyusus de diferite culori, olarul stropește kyusu-ul modelat cu un amestec de argilă roșie și pigmenți naturali de culoare (= Char-gake). Ceainicele realizate din argilă Shudei au un aspect lustruit distinctiv, dar nu sunt smălțuite, deoarece kyusu este lustruit cu o spatulă de metal sau cu o bucată de pânză înainte de ardere. Producătorii preferă să lase argila naturală să vorbească de la sine, fără a glazura sau a lăcui ceainicele.

Un Tokoname Kyusu este apoi ars prin oxidare (argilă roșie, între 1100 și 1200°C), sau prin reducere (argilă neagră). În ambele cazuri, argila este arsă într-un cuptor cu gaz sau electric. Unele studiouri, în special cele cu artiști renumiți, combină cele două tehnici pentru a produce o varietate foarte mare de culori kyusu.

Tokoname este renumit în Japonia și în întreaga lume datorită lutului roșu toki, folosit pentru a face Kyusus Shudei. Centrele de ceramică din regiune sunt, de asemenea, renumite pentru numeroasele lor alte tehnici ceramice, cum ar fi prin glazurarea cu cenușă (yakishime) sau urmele de arsură întunecată realizate prin impregnare cu carbon (koge) și multe altele.

Întreținerea ceainicului Tokoname

Curățarea exterioară

Utilizați doar apă curată și o cârpă moale.

Dacă ceainicul este pătat sau murdar, frecați-l cu o cârpă moale înmuiată în ceai verde preparat în prealabil.

Curățare internă

Când este posibil, clătiți numai cu apă curată, cu conținut scăzut de calcar. De-a lungul utilizării, pe interiorul Kyusu-ului dumneavoastră va apărea o patină, aceasta nu trebuie îndepărtată.

Secarea

Pentru a vă usca Kyusu-ul, lăsați-l în aer liber cu capul în jos pe o cârpă curată sau frecați ușor exteriorul cu o cârpă moale și curată.

Chiar dacă ceainicul dvs. Tokoname este un ceainic versatil, deoarece lutul este neporos, dacă nu este smălțuit în interior, se recomandă pe termen lung să preparați varietăți similare de ceai în același Kyusu din cauza formării treptate a unei patine interne la contactul cu ceaiul preparat.Această patină îmbunătățește și intensifică gustul ceaiului în timp. Tot din acest motiv, atunci când se prepară și se curăță, cel mai bine este să se folosească apă moale, cu conținut scăzut de calcar.

Atenție 

Ceramica ceramică.chiar și de cea mai bună calitate, este un material sensibil la șocuri termice care îl poate fisura :

– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el

– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece

.
Tokoname Ceainic japonez din lut japonez 340ml
Tokoname Ceainic japonez din lut japonez 340ml

393.00lei

393.00lei