Operele pământului din întreaga lume sunt o sursă inepuizabilă de frumusețe, dovadă fiind acest Ceramic Teapot Made In Japan, mai exact în Tokoname. Solul vulcanic bogat în fier din cel mai vechi dintre cele 6 „cuptoare vechi” ale Japoniei conferă ceainicelor din Tokoname proprietăți excelente pentru a sublima gustul ceaiului verde. Profitez-en !
Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare
Material : Gresie – ceramică – gresie
Origine: Tokoname – Japonia
Tip: Yokode Kyusu (mâner lateral)
Capacitate : 210ml (0,21L)
Culoare : Nisip și roz
Filtrul : Oțel inoxidabil, tip Ita ami (sită foarte fină, plasată în fața gurii de turnare)
Producție : manuală
Atelier de producție : Utsuwa
Descoperă mai multe
Kyusu
Teainic tradițional japonez, realizat din teracotă neetanșată.
Filtrul din fața gurii de scurgere : ceaiul plutește, se prepară liber pentru extragerea completă a componentelor și aromelor. Ceaiul rămâne proaspăt și poate fi preparat de mai multe ori (= infuzii multiple).
Câteva dintre sutele de centre de fabricare a ceramicii înființate în Japonia (sol vulcanic bogat în argilă) în ultimele decenii sunt încă în funcțiune. Cele 6 „cuptoare vechi” sunt Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba și cel mai faimos: Tokoname.
Tokoname kiln
Tokoname Yaki (常滑焼), cel mai vechi dintre cele șase „cuptoare vechi” (roku koyo, 日本六古窯) și cel mai important centru de producție ceramică.
Argila naturală pură (Shudei) are o culoare roșie caracteristică datorită conținutului ridicat de fier (proprietăți specifice în ceea ce privește gustul și beneficiile oferite de ceaiul verde). Spre deosebire de alte regiuni în care argila este practic epuizată, Tokoname are și astăzi depozite.
Aspectul lustruit, fără smalț, se obține prin lustruirea Kyusu înainte de ardere cu o spatulă sau o cârpă metalică, pentru a lăsa argila să vorbească de la sine.
Curățarea
Extern
Să se facă numai cu apă curată și o cârpă moale. În caz de pete, frecați cu o cârpă îmbibată în infuzie de ceai verde.
Intern
Să clătiți numai cu apă curată, dacă este posibil cu conținut scăzut de calcar. Pe parcursul utilizării, pe interior apare o patină : nu o îndepărtați (culottage).
Secare
în aer liber cu capul în jos pe o cârpă curată sau frecați ușor exteriorul cu o cârpă moale.
Un ceainic multifuncțional (lut neporos), nevituit la interior: se recomandă ca în acest ceainic să se prepare pe termen lung varietăți similare de ceaiuri, deoarece în contact cu infuzia se formează treptat o patină. Această patină îmbunătățește și intensifică gustul ceaiului în timp.
Atenție
Ceramica ceramica, chiar și de cea mai bună calitate, este un material sensibil la șocuri termice care o poate fisura :
– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el
– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece
.