Acest Teainic de ceramică din Franța se numește gaiwan, a fost realizat de talentata Elodie de la atelierul Libre Argile.Este un mic ceainic din gresie smălțuită de inspirație chinezească, format dintr-o ceașcă cu capac și farfurioară. Forma sa evazată permite frunzelor să se extindă pe deplin, iar capacul le ține în poziție pentru o turnare excelentă. Pur și simplu magnific.
Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare
Material : Teracotă – Ceramică – Gresie glazurată
Origine : Marsilia – Franța
Contenit : 130ml (0.13L)
Dimensiuni : 9.1 x 8.9cm
Greutate: 262g
Sfără filtru, capacul servește pentru a reține frunzele
Culoare: Culoare: Culoare: Alb: Galaxy Blue
Artist: Free Clay
Fabricare: Artă liberă
Fabricare: Artă liberă: Făcută în întregime manual
Învățați ușor cum să folosiți un gaiwan
Gaiwan: vas mic pentru prepararea ceaiului.
Teainic care în chineză înseamnă „bol cu capac”. Folosit în China încă din timpul dinastiei Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaiwan) este suficient de mic pentru a fi apucat într-o singură mână.
Vantajele unui gaiwan
Pentru a prepara frunze de ceai în mod repetat.
Perfect pentru infuzii multiple, cel mai frecvent pentru ceaiurile oolong, verde, alb și pu erh. Ceaiurile negre („ceaiuri roșii” în China) au mai puține șanse de a-și păstra aroma în timpul infuziilor multiple.
Controlați infuzia.
Cum frunzele plutesc liber în gaiwan, le puteți admira eliberându-și aroma și puteți judeca mai bine când să opriți infuzia.
Utilizarea gaiwan-ului
Punerea frunzelor de ceai în bol.
Cantitatea variază în funcție de tăria ceaiului, de mărimea gaiwan-ului, de gusturile personale. În general, folosiți mai mult decât într-un ceainic și preparați pentru mai puțin timp.
Adaugați apa fierbinte
Temperatura lui nbsp;variază în funcție de tipul de ceai. Folosiți capacul pentru a amesteca frunzele.
Repoziționați capacul pe ceașcă
când infuzia este terminată (între 10 secunde și câteva minute). Înclinați capacul astfel încât să fie ușor strâmbat. Ar trebui să existe o deschizătură suficient de mare pentru a permite scurgerea apei, suficient de mică pentru a împiedica frunzele să scape.
Țineți Gaiwan-ul.
Experimentați pentru a găsi metoda care vi se pare cea mai naturală. Încercați să vă folosiți degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea evazată a vasului. Apoi folosiți degetul arătător, sau articulația indexului, pentru a ține capacul ferm în poziție. Vă veți arde degetele o dată sau de două ori înainte de a reuși, este normal!
Versați ceaiul din gaiwan într-o ceașcă.
Țineți gaiwan-ul ferm, înclinați-l spre ceașcă sau spre o carafă dacă doriți să serviți mai multe persoane cu o infuzie uniformă. Faceți acest lucru cu încredere, ceaiul se va turna ușor. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwan-ului pentru a vă asigura că a ieșit tot lichidul. Dacă lăsați ceai în el, acesta va continua să se infuzeze și va avea un gust amar.
Când sunteți gata, adăugați apă fierbinte și infuzați din nou frunzele.
Teainic artizanal fabricat în Franța
Elodie este o tânără și talentată ceramistă proaspăt instalată într-un atelier comun din Marsilia. După ce a obținut CAP-ul la Ecole de Céramique de Provence, ea și-a completat formarea cu ceramiști renumiți precum Jérôme Roussel și Patrice Valfré.
.