Gyokuro Grand Cru Ceai verde japonez 100g

343.00lei

Ceaiul verde Gyokuro Grand Cru, un prestigios ceai japonez de chihlimbar, obținut din muguri culeși cu grijă, manual, dintr-o singură recoltă anuală.

Gyokuro Grand Cru Ceai verde japonez 100g
Gyokuro Grand Cru Ceai verde japonez 100g
Gyokuro Grand Cru Ceai verde japonez 100g
Gyokuro Grand Cru Ceai verde japonez 100g

Nostrul Thé Vert Gyokuro Grand Cru își merită numele de Aroma Galaxy pentru că te duce pe firmamentul ceaiului verde. Pentru a compune acest „Precious Dew”, un prestigios ceai japonez de chihlimbar, sunt aleși doar mugurii dintr-o singură recoltă anuală, culeși cu grijă manual. Plantațiile de ceai sunt acoperite pentru a evita lumina soarelui timp de trei săptămâni înainte de a fi culese. Acesta este un ceai japonez de cea mai bună calitate, cu o aromă corpolentă, un gust fin, o complexitate aromatică bogată și o culoare verde strălucitoare. Pur și simplu, cel mai fin, mai rafinat și mai prețios ceai verde din lume.

Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare

Origine : Takada Chaen Chanoka – Uji – Japonia

Ingredient: Ingredient: Ingredient de bază: Zahărul de porc: Ceai verde Gyokuro Aroma Galaxy, cules manual 

Cantitate : 100g

Consiliere de degustare :

Descoperiți încet aroma profundă și aroma dulce și bogată netedă folosind un kyusu și o ceașcă de dimensiuni mici. Puneți multe frunze de ceai (aproximativ 8g pentru 3 boluri de ceai de 50-70ml) într-un kyusu și turnați apă fierbinte la 50-60 de grade, astfel încât frunzele să fie acoperite.

Lăsați să se infuzeze timp de aproximativ 2 minute, astfel încât frunzele să se extindă, apoi turnați uniform într-o ceașcă sau ulcior. Dacă turnați direct în mai multe cești, turnați câte puțin ceai în diferitele boluri de ceai, având grijă să distribuiți ceaiul uniform, de exemplu, mergând de două ori înainte și înapoi. 

Versați până la ultima picătură pentru a opri infuzia înainte de a o pregăti pe cea de-a doua. Savurați gustul foarte profund al acestui ceai faimos, care merită să fie numit „ceaiul autentic”. A doua infuzie trebuie preparată doar jumătate din timpul primei.

Gustarea Gyokuro în shiboridashi, hohin sau gaiwan

A shiboridashi, o hohin, o gaiwan, toate ceainicele mici fără mâner, perfect potrivite pentru prepararea acestui ceai rafinat și fragil.

Gustare de Gyokuro într-un ceainic:

Dacă doriți să preparați o cantitate mai mare de gyokuro pentru a împărți sau dacă nu vă simțiți confortabil cu un ceainic fără mâner, puteți folosi și un ceainic clasic. În acest caz, vă recomandăm un ceainic de porțelan care nu va absorbi sau influența gustul ceaiului dumneavoastră datorită pereților săi netedi, neutri, sau un ceainic din sticlă pentru a admira în plus culoarea magnifică a băuturii dumneavoastră.

Află mai multe :

Tei din Japonia – Uji

Din locul de naștere al ceaiului verde japonez, un oraș izolat de la granița de sud-est a orașului Kyoto, producătorii de ceai vă vor învăța despre ceaiul proaspăt Uji și toate varietățile sale. 

Gyokuro

 gyokuro provine din aceeași plantă ca toate ceaiurile adevărate: Camellia sinensis, ale cărei frunze pot fi transformate în ceai verde (ceai nefermentat; este pur și simplu aburit și uscat), ceai oolong (frunzele sunt parțial fermentate) și ceai negru (complet fermentat). Gyokuro este un ceai verde excepțional datorită modului în care este cultivat și recoltat.

Frunzele de gyokuro, cunoscut sub numele de „ceai de umbră”, sunt acoperite în timpul creșterii pentru a se feri de soare și a concentra aromele. Ideea este de a reduce încet și treptat cantitatea de lumină solară și, prin urmare, fotosinteza, acoperind din ce în ce mai mult din lumina care luminează plantele. Ca urmare a reducerii luminii, frunzele de ceai încep să producă cantități din ce în ce mai mari de clorofilă și aminoacizi. Acest conținut sporit de aminoacizi are rolul de a concentra anumite molecule, dintre care cele mai multe sunt glutamați, care conferă gyokuro profilul său intens de aromă umami. Grand gyokuro este neted și umed în palat, fără nicio urmă de amărăciune.

Sunt culese manual doar cele mai mici, mai tinere și mai verzi părți ale plantei – cele două frunze de la capătul fiecărui lăstar nou. La fel ca și alte ceaiuri verzi, lăstarii tineri sunt fierți la aburi, tăvăliți și uscați. Gyokuro este cel mai fin ceai japonez, cu o aromă abundentă și o savoare foarte blândă. Are o culoare verde strălucitoare.

Teiuri și plante din Japonia:

De la dezastrul nuclear de la Fukushima din 11 martie 2011, ceaiurile și plantele din Japonia au făcut obiectul unei atenții deosebite garantând un produs sănătos și fără riscuri pentru iubitorii acestor ceaiuri fabuloase. Diferitele analize efectuate în ultimii ani nu au evidențiat probleme deosebite.

În urma dezastrului, Japonia a luat o serie de măsuri (valori de reglementare provizorii, monitorizarea produselor agricole și alimentare, decontaminarea terenurilor agricole etc.). Acest plan de monitorizare este încă în vigoare, iar rezultatele analizelor sunt actualizate periodic: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/2011eq/index_food_radioactive.html 

.

Gyokuro Grand Cru Ceai verde japonez 100g
Gyokuro Grand Cru Ceai verde japonez 100g

343.00lei

343.00lei