Ceainic japonez Tenmoku Kyusu Tokoname 250ml

840.00lei

Ceainic Tenmoku Kyusu creat de renumitul olar japonez Shoryu, care a stăpânit la perfecție dificila artă a tenmoku, o glazură japoneză neagră pestriță.

Ceainic japonez Tenmoku Kyusu Tokoname 250ml
Ceainic japonez Tenmoku Kyusu Tokoname 250ml
Ceainic japonez Tenmoku Kyusu Tokoname 250ml
Ceainic japonez Tenmoku Kyusu Tokoname 250ml
Ceainic japonez Tenmoku Kyusu Tokoname 250ml

Martizanii japonezi de ceramică din Tokoname sunt în mod cert foarte talentați. De exemplu, acest Tenmoku Kyusu : Renumitul olar japonez Shoryu stăpânește la perfecțiune tenmoku (天目), glazura japoneză neagră pestriță cunoscută sub numele de „piele de căprioară” sau „pete de petrol”, în funcție de nuanța sa. Tenmoku înseamnă „noapte înstelată”, iar ochii noștri se scufundă în acest ceainic artizanal cu flori fără să se poată desprinde….

Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare

Material : Gresie – Ceramică – Argilă, interior fără smalț, exterior cu smalț tenmoku

Origine : Tokoname – Japonia

Tip : Yokode Kyusu (mâner lateral)

Contenit : 250ml (0.25L)

Culoare:  Negru cu accente de gri metalic și roșu

Filtrul: argilă, tip sasame (de pământ, în fața gurii de scurgere)

Fabricant: în întregime manual

Autor: Shoryu

Descoperă mai multe:

Kyusu

Un ceainic japonez tradițional realizat din lut natural. Fără smalț în interior, acesta reacționează la contactul cu apa și ceaiul pentru a-și dezvălui toate aromele.


Filtrul din fața gurii de scurgere : ceaiul plutește și se prepară liber pentru o extracție completă a componentelor și aromelor. Ceaiul rămâne proaspăt și poate fi preparat de mai multe ori (= infuzii multiple).

Câteva dintre sutele de centre de fabricare a ceramicii înființate în Japonia (sol vulcanic bogat în argilă) în ultimele câteva decenii sunt încă în funcțiune. Cele 6 „cuptoare vechi” sunt Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba și cel mai faimos: Tokoname.

Tokoname kiln

Tokoname Yaki (常滑焼), cel mai vechi dintre cele șase „cuptoare vechi” (roku koyo, 日本六古窯) și cel mai important centru de producție ceramică din Japonia.

Argila naturală pură (Shudei) are o culoare roșie caracteristică datorită conținutului ridicat de fier (proprietăți specifice în ceea ce privește gustul și beneficiile oferite de ceaiul verde). Spre deosebire de alte regiuni în care argila este practic epuizată, Tokoname are și astăzi depozite.

Aspectul lustruit fără a fi smălțuit se datorează lustruirii Kyusu înainte de ardere cu o spatulă sau o cârpă metalică, pentru a lăsa argila să vorbească de la sine.

Ceainăria se coace în cuptor prin oxidare (argilă roșie), sau reducere (argilă neagră). Combinația dintre cele două tehnici permite o mare varietate de culori, cum ar fi acest model roșu și negru.

Teainic Shoryu

Shoryu, al cărui nume real este Umehara Shoji 昭龍, este un elev al maestrului Hokuryu. În vârstă de peste 70 de ani, el este un olar foarte reputat din Tokoname. Ceainicele sale sunt surprinzătoare prin lejeritatea și perfecțiunea liniilor lor. Filozofia lui Shoryu este de a prefera să își cunoască opera în uz, decât să o rezerve unei elite. Prin urmare, piesele sale se bucură de un raport calitate-preț excelent.

Tenmoku (天目)

Originea lui Tenmoku este ancestrală. Provine din Fujian, în China, și datează din timpul dinastiei Song (960-1279).

În timp ce efectul luminos, de cupru, este unic pentru Tenmoku, sunt posibile diferite variații de culoare și formă, este o artă foarte dificil de stăpânit.

Curățarea

Extern

Să se face numai cu apă curată și o cârpă moale. În cazul unei pete, frecați cu o cârpă moale înmuiată în infuzie de ceai verde.

Intern

Spălați cu apă curată, dacă este posibil, cu conținut scăzut de calcar. Pe parcursul utilizării, pe interior apare o patină : nu o îndepărtați (culottage).

Secare

în aer liber cu capul în jos pe o cârpă curată sau frecați ușor exteriorul cu o cârpă moale.

Teainic multifuncțional (argilă neporoasă): recomandat pe termen lung pentru a prepara în el varietăți similare de ceai datorită formării treptate a unei patine la contactul cu infuzia. Această cupaj îmbunătățește și intensifică gustul ceaiului în timp.

Atenție 

Ceramica , chiar și de cea mai bună calitate, este sensibilă la șocuri termice (risc de fisurare) :

– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el

– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece

.
Ceainic japonez Tenmoku Kyusu Tokoname 250ml
Ceainic japonez Tenmoku Kyusu Tokoname 250ml

840.00lei

840.00lei