Acest mic ceainic japonez fără mâner, al cărui capac servește drept filtru, este un superb Shiboridashi Artisanal, realizat în Shigaraki, unul dintre cele 6 „cuptoare vechi” japoneze. La fel ca noi, veți fi hipnotizați de capacul său împodobit cu convoluții de smalț albastru și veți aprecia interiorul său limpede și neecranat, care vă va permite să vă admirați infuziile. Shiboridashi este un ceainic japonez ideal pentru ceaiurile fragile (în special ceaiurile verzi, inclusiv legendarul gyokuro).
Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare
Material : Teracotă – ceramică – porțelan
Stil : Japonez, tip Shiboridashi
Origine : Shigaraki – Japonia
Capacitate : 120ml (0,12L)
Culoare: Alb-roz, capac albastru
Filtru: Crestăturile din ceainic de la gura de scurgere + capacul acționează ca un filtru
Autor: Houzan Sawa
Descoperă mai multe:
Shiboridashi : Echivalentul japonez al gaiwan-ului
Este un obiect de infuzie de volum mic al cărui capac este folosit pentru a bloca frunzele atunci când se toarnă. O deschidere generoasă permite frunzelor de ceai să se extindă pe deplin.
Shiboridashi este potrivit pentru ceaiuri fragile cum ar fi ceaiul verde, ceaiul verde timpuriu, ceaiul alb, ceaiul galben. Este ideal pentru ceaiurile prețioase cu frunze lungi, cum ar fi temomicha (ceai verde japonez rulat manual) sau gyokuro, un ceai verde delicat japonez de umbră. Denumit „Precious Dew” sau „Dew Pearl”, ceaiul de umbră este produs atunci când, cu 3 săptămâni înainte de recoltare, tufele de ceai sunt lipsite de lumină pentru a încuraja dezvoltarea aromei umami.