Cașcavalul nostru de ceai Aladin este fabricat din lut chinezesc ușor poros permițând ca o fracțiune din aromele ceaiului să fie memorate pe parcursul infuziei. Așadar, va trebui să îl dedicați unui singur tip de ceai. Un model superb, cu curbe armonioase și o mâner ergonomic care ne amintește în mod ciudat de lampa lui Aladin. Frecați-l puțin, pentru orice eventualitate… pentru a vedea….
Material : lut – argilă
Stil : oriental
Origine : China
Contenit : aproximativ 400ml (0.4L)
Culoare : Maro
Dimensiuni : aproximativ 17,8 x 13cm
Filtre : Argilă cu găuri, încorporat în ceainic, în fața gurii de scurgere
Fabricat: manual
Livrare 3 până la 4 săptămâni
Aflați mai multe :
Teainic cu memorie
Argila chinezească cu care este fabricat acest ceainic este ușor poroasă, astfel încât taninurile din ceaiul preparat se vor acumula treptat în argilă de-a lungul infuziilor și vor îmbogăți treptat gustul ceaiului prin refacere. Acesta este motivul pentru care ar trebui să rezervați ceainicul pentru un singur tip de ceai (o familie de Oolong, de exemplu), sau chiar, potrivit puriștilor, pentru un singur ceai.
Înainte de prima utilizare, trebuie să „botezați” ceainicul cu ceaiul pe care l-ați ales pentru el. Acest proces se numește „olăritul ceainicului”, descoperă pașii de urmat.
Acest ceainic este făcut manual nu este rotit pe roata olarului. Argila dură este ciocănită cu un ciocan de lemn greu pentru a forma o placă, corpul ceainicului este apoi realizat folosind trei tehnici de bază: turnat prin presare, pliat sau turnat pe plăci. În procesul de fabricare a ceainicului din lut chinezesc sunt folosite unelte specializate din lemn, bambus, metal și corn, create de-a lungul secolelor.
Ceainic artizanal
Cum fiecare model este unic, pot fi observate ușoare diferențe, în special în ceea ce privește culoarea (variabilă în funcție de tipul de ecran), în comparație cu fotografiile.
Avertisment
Ceramica ceramica, chiar și de cea mai bună calitate, este un material sensibil la șocuri termice care îl poate fisura :
– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el
– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece
.