Alegând un gaiwan pentru ceainicul dumneavoastră, aveți Ceainicul și ceașca cu un singur instrument. De fapt, prin utilizarea capacului ca filtru și cu un pic de practică, un gaiwan este un mic ceainic chinezesc multifuncțional la îndemână. Și, îndepărtându-i capacul, rămâi cu o ceașcă frumoasă pentru a savura toate tipurile de ceaiuri.
Materiale: teracotă – ceramică – gresie smălțuită
Origine: Dehua – China
Contenit: 180ml (0,18L)
Dimensiuni: 9,5 x 9,6cm
Culoare: Negru maro și albastru
Care model este unic, datorită aplicării manuale a smalțului și a arderii sale tradiționale, și poate prezenta ușoare diferențe față de fotografii
./p>
Fără filtru, capacul este cel care servește drept filtru
Livrare între 2 și 4 săptămâni
Învață ușor cum să folosești un gaiwan
Descoperă mai multe despre produs:
Gaiwan: recipient mic pentru prepararea ceaiului.
Teapot însemnând „bol cu capac” în chineză. Folosit în China încă din timpul dinastiei Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaiwan) este suficient de mic pentru a fi apucat într-o singură mână.
Vantajele unui gaiwan
Pentru a prepara frunze de ceai în mod repetat.
Perfect pentru infuzii multiple, cel mai frecvent pentru ceaiurile oolong, verde, alb și pu erh. Ceaiurile negre („ceaiuri roșii” în China) au mai puține șanse de a-și păstra aroma în timpul infuziilor multiple.
Controlați infuzia.
Frunzele plutesc liber în gaiwan : vă permite să admirați eliberarea aromei lor și să evaluați mai bine când trebuie să opriți infuzia.
Utilizarea gaiwanului
Punerea frunzelor de ceai în bol.
Cantitatea variază în funcție de tăria ceaiului, de mărimea gaiwanului, de gusturile personale. În general, folosiți mai mult decât într-un ceainic și preparați pentru mai puțin timp.
Adaugați apa fierbinte
Temperatura lui nbsp;variază în funcție de tipul de ceai. Folosiți capacul pentru a amesteca frunzele.
Înlocuiți capacul pe ceașcă
După ce trece între 10 secunde și câteva minute de la fierbere, înclinați capacul astfel încât să fie ușor strâmbat. Ar trebui să existe o deschidere suficient de mare pentru a permite scurgerea apei, suficient de mică pentru a împiedica frunzele să scape.
Țineți Gaiwan-ul.
Experimentați pentru a găsi metoda care vi se pare cea mai naturală. Încercați să vă folosiți degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea evazată a bolului. Apoi folosiți degetul arătător, sau articulația indexului, pentru a ține capacul ferm în poziție. Vă veți arde degetele o dată sau de două ori înainte de a reuși, este normal!
Versați ceaiul din gaiwan într-o ceașcă.
Țineți gaiwan-ul ferm, înclinați-l spre ceașcă sau spre o carafă dacă doriți să serviți mai multe persoane cu o infuzie uniformă. Faceți acest lucru cu încredere, ceaiul se va turna ușor. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwan-ului pentru a vă asigura că a ieșit tot lichidul. Dacă lăsați ceai în el, acesta va continua să se infuzeze și va avea un gust amar.