Grutul este un animal sacru în China, care aduce noroc și prosperitate. Acest superb ceainic Gaiwan Teapot din ceramică este împodobit cu el, pictat delicat manual. În zbor sau nemișcat, alegerea vă aparține!
Material : Faianță – ceramică – porțelan ; picior de cupru în funcție de model
Origine : China
Capacitate : 160ml sau 180ml în funcție de model
Culoare : Verde
Nu există filtru, capacul servește drept filtru
Cuplare în cuptor cu lemne: Fiecare este unic, urmele lăsate de flăcări variind la fiecare ardere. Prin urmare, se pot observa diferențe față de fotografii.
Livrare 2-4 săptămâni
Învățați cum să folosești un gaiwan
Descoperă mai multe despre produs:
Ce este un Gaiwan?
Un gaiwan este un vas mic pentru prepararea ceaiului.
Este adesea numit „ceașcă cu capac” și ține locul unui ceainic mic. Gaiwan-urile au fost folosite în China încă din timpul dinastiei Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaïwan) este format din trei părți: un bol, un capac și o farfurie sau o ceașcă cu farfurie. De obicei, este suficient de mic pentru ca toate cele trei părți să poată fi apucate într-o singură mână.
Vantajele unui gaiwan
Un gaiwan îi permite băutorului de ceai să își reinfuzeze frunzele de mai multe ori.
Este ideal pentru infuzii multiple, cel mai des practicate pentru ceaiurile oolong, verzi, albe și puer (ceaiurile negre au mai puține șanse să-și păstreze aroma cu infuzii succesive).
Un gaiwan vă permite, de asemenea, să controlați mai bine infuzia.
Pe măsură ce frunzele plutesc liber în gaiwan, le puteți urmări cum se răsucesc și se dezvoltă, eliberându-și toată aroma. Gaiwan-ul vă face să vă simțiți ca și cum ați conduce experiența ceaiului, nu doar să faceți un tur.
Cum să-ți folosești gaiwan-ul
puteți găsi toate sfaturile de utilizare a unui gaiwan în imagini în pagina noastră blog post, dar iată un rezumat:
Puneți frunzele de ceai în bol.
Cantitatea variază în funcție de densitatea ceaiului, de mărimea gaiwanului și de preferințele băutorului. În general, trebuie să folosiți mai mult decât într-un ceainic și să fierbeți mai puțin timp. Vă sfătuim să faceți propriile experimente de degustare și să vă luați notițe.
Adaugați apă fierbinte în vas
Temperatura variază în funcție de tipul de ceai pe care îl folosiți. Folosiți capacul gaiwan-ului pentru a amesteca frunzele și priviți-le fascinat cum se învârt și se umflă.
Închideți capacul.
Când infuzarea este completă, acest lucru poate dura de la 10 secunde la câteva minute, puneți din nou capacul pe bol. Înclinați capacul astfel încât să fie ușor strâmbat. Ar trebui să existe o deschidere suficient de mare pentru a permite scurgerea apei, dar suficient de mică pentru a împiedica frunzele să scape.
Susținerea gaiwan-ului.
Există mai multe moduri de a ține gaiwan-ul. Experimentați și găsiți metoda care vi se pare naturală pentru dumneavoastră. Încercați să vă folosiți degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea bolului. (Țineți doar partea de sus pentru a evita să vă ardeți degetele.) Apoi folosiți degetul arătător, sau articulația indexului, pentru a ține capacul ferm în poziție. Puteți folosi ambele mâini și să ridicați gaiwan-ul de farfurie.
Versați ceaiul din gaiwan într-o ceașcă.
Țineți gaiwan-ul ferm, înclinați-l spre ceașcă sau spre un ulcior dacă doriți apoi să serviți mai multor persoane o infuzie uniformă. Faceți acest lucru cu încredere și ceaiul se va turna fără probleme. Este nevoie de puțină practică. Nu exersați în fața unui calculator sau a unui animal de companie. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwan-ului pentru a vă asigura că tot lichidul a ieșit. Dacă lăsați ceaiul în gaiwan, acesta va continua să se infuzeze și va avea un gust amar.