Ceainic chinezesc din ceramică și ceașcă 130ml

244.00lei

Acest Gaiwan din gresie este ceainicul și ceașca din ceramică chinezească prin excelență. Un instrument de zi cu zi, acesta este, de asemenea, un obiect de artă cu motivele sale aurite.

Ceainic chinezesc din ceramică și ceașcă 130ml
Ceainic chinezesc din ceramică și ceașcă 130ml
Ceainic chinezesc din ceramică și ceașcă 130ml
Ceainic chinezesc din ceramică și ceașcă 130ml
Ceainic chinezesc din ceramică și ceașcă 130ml

Acest Gaiwan din gresie, cu interiorul său smălțuit, este ceainicul Cupa din ceramică chinezească prin excelență. Un instrument de zi cu zi, acest model, cu motivele sale delicate pictate manual în aur, este, de asemenea, un adevărat mic obiect de artă pe care îl puteți expune atunci când nu îl folosiți pentru a savura toate tipurile de ceai. De fapt, datorită lutului său ars la temperaturi înalte, acest ceainic este neutru și nu va memora aromele ceaiurilor pe care le preparați în el.

Materiale: Argilă arsă – Ceramică – Gresie glazurată

Origine: China

Contenit: 130ml (0,13L)

Dimensiuni: 12 x 9cm

Culoare: Gri închis și auriu

Producție: Pictat manual

Livrare 2 până la 4 săptămâni

Învățați cu ușurință cum să folosiți un gaiwan

 

Descoperă mai multe:

Ce este un Gaiwan?

Un gaiwan este un vas mic pentru prepararea ceaiului.

Acest cuvânt chinezesc se referă la un „castron cu capac” și ține loc de ceainic sau ceașcă mică. Gaiwans au fost folosite în China încă din timpul dinastiei Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaïwan) este format din trei părți: un bol, un capac și o farfurie sau o ceașcă de farfurie. De obicei, este suficient de mic pentru ca toate cele trei părți să poată fi apucate cu o singură mână.

Beneficii ale unui gaiwan

Un gaiwan îi permite băutorului de ceai să își reinfuzeze frunzele de mai multe ori.

Este perfect pentru infuzii multiple, cel mai des folosit pentru ceaiurile oolong, verde, alb și pu erh. Așa-numitele ceaiuri negre (numite ceaiuri roșii în China) au mai puține șanse de a-și păstra aroma cu infuzii multiple.

Un gaiwan asigură, de asemenea, un control foarte bun al infuziei.

Pe măsură ce frunzele plutesc liber în gaiwan, le puteți urmări cum se dezvoltă și își eliberează întreaga aromă și puteți judeca mai bine când este timpul să opriți prepararea. Gaiwan-ul vă face să vă simțiți ca și cum ați conduce experiența ceaiului, nu doar ca un simplu spectator.

Cum să utilizați gaiwan-ul

toate sfaturile pentru folosirea unui gaiwan în imagini le găsiți în articolul nostru de pe blog. Pe scurt:

Puneți frunzele de ceai în bol.

Cantitatea va varia în funcție de tăria ceaiului, de dimensiunea gaiwan-ului și de gustul personal. În general, trebuie să folosiți mai mult decât ați folosi într-un ceainic și să preparați mai puțin timp. Vă sfătuim să faceți propriile experimente de degustare și să vă luați notițe.

Adaugați apă caldă în castron

Temperatura apei va varia în funcție de tipul de ceai pe care îl folosiți. Folosiți capacul gaiwan-ului pentru a agita frunzele și priviți-le cum dansează și se umflă cu admirație.

Închideți coperta.

Când infuzia s-a terminat (între 10 secunde și câteva minute), puneți capacul înapoi pe ceașcă. Înclinați capacul astfel încât să fie ușor strâmbat. Ar trebui să existe o deschidere suficient de mare pentru a permite scurgerea apei, dar suficient de mică pentru a împiedica frunzele să scape.

Hold the Gaiwan.

Există mai multe moduri de a ține gaiwan-ul. Experimentați și găsiți metoda care vi se pare cea mai naturală. Încercați să vă folosiți degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea vasului. (Țineți doar partea de sus pentru a evita să vă ardeți degetele.) Apoi folosiți degetul arătător, sau articulația indexului, pentru a ține capacul ferm în poziție. Puteți folosi ambele mâini și să ridicați gaiwan-ul de farfurie. Vă veți arde degetele o dată sau de două ori înainte de a reuși, este normal!

Veară ceaiul gaiwan într-o ceașcă.

Țineți gaiwan-ul ferm, înclinați-l spre ceașca dvs. sau spre o carafă dacă doriți apoi să serviți mai multe persoane cu o infuzie uniformă. Faceți acest lucru cu încredere și ceaiul se va turna fără probleme. Este nevoie de puțină practică. Nu exersați în fața unui computer sau a unui spectator primele dăți. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwan-ului pentru a vă asigura că a ieșit tot lichidul. Dacă lăsați ceaiul în gaiwan, acesta va continua să se infuzeze și va avea un gust amar.

Să-ți sorbi ceaiul fericit știind că tu l-ai făcut.

Când sunteți gata, adăugați apă fierbinte în gaiwan și infuzați din nou frunzele.

.
Ceainic chinezesc din ceramică și ceașcă 130ml
Ceainic chinezesc din ceramică și ceașcă 130ml

244.00lei

244.00lei