Ceainic chinezesc antic mic 110ml

323.00lei

Acest ceainic chinezesc antic de mici dimensiuni, sau Gaiwan, este de modă veche, cu o lucrare manuală tradițională și smalț de epocă, ceea ce ne place.

Ceainic chinezesc antic mic 110ml
Ceainic chinezesc antic mic 110ml
Ceainic chinezesc antic mic 110ml
Ceainic chinezesc antic mic 110ml
Ceainic chinezesc antic mic 110ml

Acest Teainic chinezesc antic de mici dimensiuni poartă numele dulce de Gaiwan sau Zhong. Deși în realitate este un ceainic nou din gresie, nu este mai puțin vechi pentru că este lucrat manual în mod tradițional și pentru glazura sa vintage pe care o adorăm.

Material : Teracotă – Ceramică – Gresie smălțuită

Origin: China

Contenit : 110ml (0.11L)

Dimensiuni: 10 x 8,6cm

Compatibil cu mașina de spălat vase, cuptor, congelator

Color: Green

Fără filtru (capacul servește ca filtru)

Livrare 2 până la 4 săptămâni

Frank: -apple-system,BlinkMacSystemFont,San Francisco,Segoe UI,Roboto,Helvetica Neue,sans-serif; font-size: 16.4px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: bold; letter-spaceing: normal; line-height: 1.4; orphans: 2; >Învățați cum să folosiți un gaiwan

Descoperă mai multe

Gaiwan: recipient mic pentru prepararea ceaiului.

Teapot însemnând „bol cu capac” în chineză. Folosit în China încă din timpul dinastiei Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaiwan) este suficient de mic pentru a fi apucat într-o singură mână.

Vantajele unui gaiwan

Pentru a prepara frunze de ceai în mod repetat.

Perfect pentru infuzii multiple, cel mai frecvent pentru ceaiurile oolong, verde, alb și pu erh. Ceaiurile negre („ceaiuri roșii” în China) au mai puține șanse de a-și păstra aroma în timpul infuziilor multiple.

Controlați infuzia.

Cum frunzele plutesc liber în gaiwan, le puteți admira eliberându-și aroma și puteți judeca mai bine când să opriți infuzia.

Utilizarea gaiwan-ului

Punerea frunzelor de ceai în bol.

Cantitatea variază în funcție de tăria ceaiului, de dimensiunea gaiwan-ului, de gusturile personale. În general, folosiți mai mult decât într-un ceainic și preparați pentru mai puțin timp.

Adaugați apa fierbinte

Temperatura lui nbsp;variază în funcție de tipul de ceai. Folosiți capacul pentru a amesteca frunzele.

Repoziționați capacul pe ceașcă

când infuzia este terminată (între 10 secunde și câteva minute). Înclinați capacul astfel încât să fie ușor strâmbat. Ar trebui să existe o deschidere suficient de mare pentru a permite scurgerea apei, suficient de mică pentru a împiedica scăparea frunzelor.

Țineți Gaiwan-ul.

Experimentați pentru a găsi metoda care vi se pare cea mai naturală. Încercați să folosiți degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea evazată a vasului. Apoi folosiți degetul arătător, sau articulația indexului, pentru a ține capacul ferm în poziție. Vă veți arde degetele o dată sau de două ori înainte de a reuși, este normal!

Versați ceaiul din gaiwan într-o ceașcă.

Țineți gaiwan-ul ferm, înclinați-l spre ceașcă sau spre o carafă dacă doriți să serviți mai multe persoane cu o infuzie uniformă. Faceți acest lucru cu încredere, ceaiul se va turna ușor. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwan-ului pentru a vă asigura că a ieșit tot lichidul. Dacă lăsați ceai în el, acesta va continua să se infuzeze și va avea un gust amar.

Când sunteți gata, adăugați apă fierbinte și infuzați din nou frunzele.

.
Ceainic chinezesc antic mic 110ml
Ceainic chinezesc antic mic 110ml

323.00lei

323.00lei