Ceainic japonez Kyusu Tokoname 390ml

393.00lei

Vă prezentăm ceainicul japonez prin excelență: Kyusu Tokoname. Fabricat în Japonia cu cea mai faimoasă argilă japoneză, ideal pentru prepararea ceaiului verde.

Ceainic japonez Kyusu Tokoname 390ml
Ceainic japonez Kyusu Tokoname 390ml
Ceainic japonez Kyusu Tokoname 390ml
Ceainic japonez Kyusu Tokoname 390ml
Ceainic japonez Kyusu Tokoname 390ml

Iată ceainicul japonez prin excelență: ceaiul Kyusu Tokoname, fabricat în Japonia cu cea mai renumită argilă japoneză. Frumusețea motivului floral, finețea filtrului din oțel inoxidabil plasat în fața gurii de scurgere, ergonomia mânerului său lateral, totul ne atrage la acest delicat ceainic japonez din ceramică.

Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare

Material : Faianță – Ceramică – Gresie

Origine : Tokoname (Japonia)

Tip : Yokode Kyusu (mâner lateral)

Contenit : 390ml (0.39L)

Culoare : Nisip și alb

Filtru : Oțel inoxidabil, tip ita ami (metal, plasat în fața gurii de scurgere a ceainicului)

Fabricare: manuală

Producător: Utsuwa

Informații suplimentare :

Kyusu

Teainic japonez tradițional realizat din lut natural. Dacă nu este smălțuit în interior, acesta reacționează la contactul cu apa și ceaiul pentru a-și dezvălui toate aromele.


Filtrul din fața gurii de scurgere: ceaiul plutește și se prepară liber pentru o extracție completă a componentelor și aromelor. Ceaiul rămâne proaspăt și poate fi preparat de mai multe ori (= infuzii multiple).

Câteva dintre sutele de centre de fabricare a ceramicii înființate în Japonia (sol vulcanic bogat în argilă) în ultimele câteva decenii sunt încă în funcțiune. Cele 6 „cuptoare vechi” sunt Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba și cel mai faimos: Tokoname.

Tokoname kiln

Tokoname Yaki (常滑焼, prefectura Aichi)

.Cel mai vechi dintre cele șase „cuptoare vechi” (roku koyo, 日本六古窯) și cel mai important centru de producție ceramică japoneză.

Argila naturală pură (Shudei) are o culoare roșie caracteristică datorită conținutului ridicat de fier (proprietăți specifice în ceea ce privește gustul și beneficiile oferite de ceaiul verde). Spre deosebire de alte regiuni în care argila este practic epuizată, Tokoname are încă depozite în prezent.

Pentru diferite culori, olarul pulverizează kyusu cu un amestec de argilă și pigmenți naturali de culoare (= Char-gake). Aspectul lustruit, fără smalț, se obține prin lustruirea kyusu înainte de ardere cu o spatulă sau o cârpă metalică, pentru a lăsa argila să vorbească de la sine.

Îngrijirea ceainicului Tokoname

Extern

Doar apă curată și o cârpă moale. Dacă ceainicul este pătat, frecați cu o cârpă moale înmuiată într-o infuzie de ceai verde.

Intern

Să clătiți numai cu apă curată, dacă este posibil cu conținut scăzut de calcar. Pe parcursul utilizării, pe interior apare o patină : nu o îndepărtați (culottage).

Secare

în aer liber cu capul în jos pe o cârpă sau frecați ușor exteriorul cu o cârpă moale.

Teainic de ceainic (lut neporos) ne glazurat pe interior: recomandat pe termen lung pentru a prepara în el varietăți similare de ceai datorită formării treptate a unei patine la contactul cu infuzia (îmbunătățește și intensifică gustul ceaiului în timp).

Avertisment 

Ceramica ceramica, chiar și de cea mai bună calitate, este un material sensibil la șocuri termice care îl poate fisura :

– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el

– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece

.
Ceainic japonez Kyusu Tokoname 390ml
Ceainic japonez Kyusu Tokoname 390ml

393.00lei

393.00lei