Ceainic japonez Kyusu Mogake 200ml

870.00lei

Acest ceainic artizanal japonez este un ceainic Tokoname de top, un Kyusu Mogake, decorat prin depunerea de alge marine în timpul arderii.

Ceainic japonez Kyusu Mogake 200ml
Ceainic japonez Kyusu Mogake 200ml
Ceainic japonez Kyusu Mogake 200ml
Ceainic japonez Kyusu Mogake 200ml
Ceainic japonez Kyusu Mogake 200ml

Acest ceainic japonez este o minune. Fabricat în Japonia de olarul Jin Takinawa, este un Hohin Kyusu Mogake ( 藻掛け), o tehnică japoneză de decorare a ceainicelor cu alge marine depuse pe ceainic în timp ce acesta se gătește. Un ceainic fără mâner, cu un filtru fin din pământ în fața gurii sale largi, cu scurgere rapidă, ideal pentru a bea ceai verde. Este fabricat din lut Tokoname copt într-o atmosferă cu oxigen redus, ceea ce îi conferă culoarea închisă.

Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare

Material : Earthenware – Ceramică – Argilă

Origine : Tokoname – Japonia

Hohin Kyusu (fără mâner)

Contenut : 200ml (0.2L)

Culoare:  Maro gri

Filtrul: Argilă, cu găuri, integrat în fața gurii de scurgere

Fabricare: în întregime manuală

Autor: Jin Takinawa

Descoperă mai multe:

Kyusu

Un ceainic japonez tradițional realizat din lut natural. Nedezlipit în interior, acesta reacționează la contactul cu apa și ceaiul pentru a-și dezvălui toate aromele.

Filtrul din fața gurii de scurgere : ceaiul plutește, se prepară liber pentru extragerea completă a componentelor și aromelor. Ceaiul rămâne proaspăt și poate fi preparat de mai multe ori (= infuzii multiple).

Câteva dintre sutele de centre de fabricare a ceramicii înființate în Japonia (sol vulcanic bogat în argilă) în ultimele decenii sunt încă în funcțiune. Cele 6 „cuptoare vechi” sunt Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba și cel mai faimos: Tokoname.

Tokoname kiln

Tokoname Yaki .(常滑焼), cel mai vechi dintre cele șase „cuptoare vechi” (roku koyo, 日本六古窯) și cel mai important centru de producție ceramică.

Argila naturală pură (Shudei) are o culoare roșie caracteristică datorită conținutului ridicat de fier (proprietăți specifice în ceea ce privește gustul și beneficiile oferite de ceaiul verde). Spre deosebire de alte regiuni în care argila este practic epuizată, Tokoname are și astăzi depozite. Pentru Kyusus de culori diferite, olarul pulverizează kyusu-ul format cu un amestec de argilă roșie și pigmenți naturali de culoare (= Char-gake)

Aspectul lustruit fără a fi glazurat se datorează lustruirii Kyusu-ului înainte de ardere cu o spatulă sau o cârpă metalică, pentru a lăsa argila să vorbească de la sine.
Kyusu se coace prin oxidare (argilă roșie) sau reducere (argilă neagră), iar prin combinarea celor două tehnici se poate obține o varietate foarte mare de culori kyusu. Există numeroase tehnici de decorare a ceainicelor, cum ar fi glazurarea cu cenușă (yakishime) sau urmele de arsură întunecată produse prin impregnarea cu carbon (koge) și multe altele.

Întreținere

Extern

Utilizați doar apă curată și o cârpă moale. În caz de pete, frecați cu o cârpă îmbibată în infuzie de ceai verde.

Intern

Să clătiți numai cu apă curată, dacă este posibil cu conținut scăzut de calcar. Pe parcursul utilizării, pe interior apare o patină : nu o îndepărtați (culottage).

Secare

în aer liber cu capul în jos pe o cârpă curată sau frecați ușor exteriorul cu o cârpă moale.

Ceainic de uz (lut neporos) neetanșat la interior: se recomandă pe termen lung prepararea în el a unor varietăți similare de ceai datorită formării treptate a unei patine la contactul cu infuzia. Această cupaj îmbunătățește și intensifică gustul ceaiului în timp.

Atenție 

Ceramica ceramica, chiar și de cea mai bună calitate, este un material sensibil la șocuri termice care o poate fisura :

– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el

– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece

.
Ceainic japonez Kyusu Mogake 200ml
Ceainic japonez Kyusu Mogake 200ml

870.00lei

870.00lei