Frumos, elegant și de înaltă calitate, acest ceainic de teracotă Yixing Terracotta Teapot are multe atuuri: o formă originală de inspirație orientală, o turnare excelentă, o aderență plăcută și o argilă ușor poroasă pentru a memora treptat aromele tipului de ceai pe care i-l dedicați. Culoarea sa neagră se datorează coacerii sale într-o atmosferă cu oxigen redus.
Material : Faianță – Ceramică – Argilă
Origine : Yixing – China
Contenit : aproximativ 190ml (0.19L)
Dimensiuni: vezi foto
Culoare: Negru
Filtrul: Argilă, cu găuri, integrat în ceainic în fața gurii de scurgere
Fabricare: în întregime manuală
Livrare 3 până la 4 săptămâni
Care articol este unic. Pot fi observate ușoare diferențe (culoare, gravuri) față de fotografii.
Află mai multe :
Ceainic Yixing
Considerat de unii iubitori de ceai ca fiind regina ceainicelor, ceainicul din lut Yixing este un așa-numit ceainic cu memorie. Argila din care este confecționat este ușor poroasă, astfel încât taninurile din ceaiul preparat se vor acumula treptat în lut de-a lungul infuziilor și vor îmbogăți treptat gustul ceaiului prin refacere. Acesta este motivul pentru care ar trebui să rezervați un ceainic Yixing pentru un singur tip de ceai (o familie de Oolong, de exemplu), sau chiar, potrivit puriștilor, pentru un singur ceai.
Înainte de prima utilizare, trebuie să „botezați” ceainicul cu ceaiul pe care l-ați ales pentru el. Acest proces se numește „olăritul ceainicului”, aflați cum.
Tetierele Yixing sunt făcute manual nu sunt întoarse pe roata olarului. Argila dură este ciocănită cu un ciocan de lemn greu pentru a forma o placă, corpul ceainicelor este apoi realizat folosind trei tehnici de bază: turnat prin presare, pliat sau turnat pe plăci. În timpul procesului de fabricare a ceainicelor Yixing se folosesc unelte specializate din lemn, bambus, metal și corn, create de-a lungul secolelor.
Atenție
Ceramica ceramică.chiar și de cea mai bună calitate, este un material sensibil la șocuri termice care îl poate fisura :
– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el
– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece
.