Acest Cupa chinezească este într-adevăr un Ceainic, folosit de milioane de iubitori de ceai în China și în restul lumii. Poartă numele de Gaiwan, sau Zhong, și este destul de simplu de folosit, fiind nevoie doar de puțină practică. Nu uitați să consultați articolul nostru ilustrat despre cum se folosește un gaiwan. Aceste 6 modele colorate sunt pictate cu motive tradiționale chinezești, care sunt pur și simplu frumoase.
Material : Teracotă – Ceramică – Porțelan
Origine : China
Contenit : 150ml (0,15L)
Dimensiuni : 10×8.5cm
Culoare: Galben, Verde, Albastru, Roz, Alb, Portocaliu
Fără filtru: Capacul este cel care acționează ca filtru
Livrare între 3 și 4 săptămâni
Pentru mai multe informații
Gaiwan: recipient mic pentru prepararea ceaiului.
Teapot însemnând „bol cu capac” în chineză. Folosit în China încă din timpul dinastiei Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaïwan) este suficient de mic pentru a fi apucat într-o singură mână.
Vantajele unui gaiwan
Un gaiwan pentru a reinfuza frunzele de ceai de mai multe ori.
Perfect pentru infuzii multiple, cel mai frecvent pentru ceaiurile oolong, verde, alb și pu erh. Ceaiurile negre („ceaiuri roșii” în China) au mai puține șanse de a-și păstra aroma în timpul infuziilor multiple.
Un gaiwan vă permite să controlați infuzia.
Pe măsură ce frunzele plutesc liber în gaiwan, le puteți admira eliberându-și aroma și puteți judeca mai bine când să opriți infuzia.
Utilizarea gaiwan-ului
Punerea frunzelor de ceai în bol.
Cantitatea variază în funcție de tăria ceaiului, de mărimea gaiwan-ului, de gusturile personale. În general, folosiți mai mult decât într-un ceainic și preparați pentru mai puțin timp.
Adaugați apa fierbinte
Temperatura lui nbsp;variază în funcție de tipul de ceai. Folosiți capacul pentru a amesteca frunzele.
Repoziționați capacul pe ceașcă
când infuzia este terminată (între 10 secunde și câteva minute). Înclinați capacul astfel încât acesta să fie ușor strâmbat. Ar trebui să existe o deschidere suficient de mare pentru a permite scurgerea apei, suficient de mică pentru a împiedica scăparea frunzelor.
Țineți Gaiwan-ul.
Experimentați pentru a găsi metoda care vi se pare cea mai naturală. Încercați să folosiți degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea evazată a vasului. Apoi folosiți degetul arătător, sau articulația indexului, pentru a ține capacul ferm în poziție. Vă veți arde degetele o dată sau de două ori înainte de a reuși, este normal!
Versați ceaiul din gaiwan într-o ceașcă.
Țineți gaiwan-ul ferm, înclinați-l spre ceașcă sau spre o carafă dacă doriți să serviți mai multe persoane cu o infuzie uniformă. Faceți acest lucru cu încredere, ceaiul se va turna ușor. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwan-ului pentru a vă asigura că a ieșit tot lichidul. Dacă lăsați ceai în el, acesta va continua să se infuzeze și va avea un gust amar.