Iată un foarte poetic Bol Chawan din gresie smălțuită. Cuvântul Chawan („茶碗”) provine din japonezul ” Cha „, ceai, și ” Wan „, bol. Parte indispensabilă a ceremoniei japoneze a ceaiului, acesta este o parte importantă a esteticii acestui moment unic. Fiecare dintre ele este emailat manual în mod tradițional. Este însoțit de o lingură și un tel de bambus și de un bici și de suportul său pentru a forma un set de matcha.
Material : Teracotă – Ceramică – Gresie smălțuită și bambus
Stil : Tip de bol japonez pentru matcha
Origine : Chine
Capacitate totală: aproximativ 600ml (0.6L)
Dimensiuni : Castron (chawan) 12 x 8cm – Bătător de bambus (chasen) 5,5 x 11.5cm – Suport chasen 6 x 7,2cm
Culoare : Alb și bej, roz sau verde. Fiecare piesă este unică, emailată manual, și poate diferi ușor de fotografii
Livrare 3 până la 4 săptămâni
Descoperă mai multe :
Chawan
Acest bol japonez folosit pentru degustarea ceaiului verde bătut, sau matcha, este un Chawan. Deliberat imperfect, este un bol ceremonial un simbol al umilinței. Aceste modele frumoase din gresie smălțuită vă vor însoți în prepararea zilnică a matcha sau în timpul unei ceremonii japoneze de ceai Cha No Yu.
Cuvântul este decorat manual, smălțuit la interior și la exterior pentru o curățare ușoară.
Nu este rezistent la cuptorul cu microunde
Nu poate fi spălat în mașina de spălat vase
Set de ceai matcha
conține accesoriile esențiale pentru prepararea unui ceai matcha în mod tradițional japonez.
Set de ceai matcha:Bătăușul tradițional este un „Chasen”.
Este folosit pentru a bate pulberea de ceai în apă pentru a obține o spumă netedă, bine emulsionată. Atunci când nu este folosit, este așezat pe un suport din ceramică.
Cupa este un „Chawan”.
Grație formei sale circulare, aceasta permite ca ceaiul matcha să fie bătut în mod optim și apoi devine o ceașcă ideală în care să îl savurați.
Pentru a prepara matcha:
- Umuiați chasenul cu puțină apă pentru a-l înmuia
- Cu ajutorul chashaku, puneți 2 spatule (adică 1 linguriță rasă, sau aproximativ 2 g) de matcha în chawan.
Vărsați peste pudră 7-8 cl de apă (70-80 ml) încălzită la 70-75°C.
- Țineți chawan-ul într-o mână și începeți să bateți cu chasenul, mai întâi încet pentru a desprinde pudra de pe fund, apoi viguros, formând forme de M (sau W dacă preferați) până când amestecul se emulsionează, adică face spumă.
- Când matcha este spumos și spuma este densă, savurați!