Iată ustensila preferată a Chinei pentru savurarea ceaiului: Gaiwan. Această Cupă este un Teapot deoarece capacul său este folosit pentru a ține frunzele atunci când se toarnă. Este alcătuită din trei părți: farfuria simbolizează pământul, ceașca simbolizează omul, iar capacul simbolizează cerul. Va fi nevoie de puțină practică pentru a îmblânzi acest mic ceainic tradițional chinezesc din porțelan, dar veți fi rapid cucerit de versatilitatea sa și îl veți lua peste tot cu dumneavoastră, de ce nu într-un teapot cover?
Material : Faianță – Ceramică – Porțelan
Origine : Dehua – China
Contenit : 150ml (0,15L)
Dimensiuni : vezi foto
Culoare: Alb și albastru
Fără filtru, capacul servește drept filtru
Învățați cum se utilizează un gaiwan
Învățați mai multe:
Ce este un Gaiwan?
Un gaiwan este un vas mic pentru prepararea ceaiului.
Acest cuvânt chinezesc se referă la un „bol cu capac” și ține loc de ceainic sau ceașcă mică. Gaiwan-urile au fost folosite în China încă din timpul dinastiei Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaïwan) este format din trei părți care pot fi prinse într-o singură mână: un bol, un capac și o farfurie sau o ceașcă de farfurie.
Vantajele unui gaiwan
Reinfuzarea frunzelor sale de mai multe ori.
Este perfect pentru infuzii multiple, cel mai adesea practicate pentru ceaiurile oolong, verde, alb și pu erh. Așa-numitele ceaiuri negre (cunoscute sub numele de ceaiuri roșii în China) au mai puține șanse de a-și păstra aroma în timpul infuziilor multiple.
Un bun control al infuziei.
Pe măsură ce frunzele plutesc liber în gaiwan, le puteți urmări cum se dezvoltă și își eliberează întreaga aromă și puteți judeca mai bine când să opriți infuzia. Gaiwanul vă face să vă simțiți ca și cum ați conduce experiența ceaiului, nu ca un simplu spectator.
Cum să vă folosiți gaiwanul
Puneți frunzele de ceai în bol.
Cantitatea variază în funcție de tăria ceaiului, de dimensiunea gaiwanului și de gusturile personale. În general, ar trebui să folosiți mai mult decât ați folosi într-un ceainic și să fierbeți mai puțin timp. Vă sfătuim să faceți propriile experimente de degustare și să vă luați notițe.
Adaugați apă fierbinte în vas
Temperatura apei trebuie să varieze în funcție de tipul de ceai pe care îl folosiți. Folosiți capacul gaiwan-ului pentru a amesteca frunzele și priviți-le cum dansează și se umflă cu admirație.
Închideți capacul.
Când infuzia s-a terminat (între 10 secunde și câteva minute), puneți capacul înapoi pe ceașcă. Înclinați capacul astfel încât să fie ușor strâmbat. Ar trebui să existe o deschidere suficient de mare pentru a permite scurgerea apei, dar suficient de mică pentru a împiedica frunzele să scape.
Susținerea gaiwan-ului.
Există mai multe moduri de a ține gaiwan-ul. Experimentați și găsiți metoda care vi se pare cea mai naturală pentru dumneavoastră. Încercați să vă folosiți degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea bolului. (Țineți doar partea de sus pentru a evita să vă ardeți degetele.) Apoi folosiți degetul arătător, sau articulația indexului, pentru a ține capacul ferm în poziție. Puteți folosi ambele mâini și să ridicați gaiwan-ul de farfurie. Vă veți arde degetele o dată sau de două ori înainte de a reuși, este normal!
Versați ceaiul din gaiwan într-o ceașcă.
Apărați gaiwan-ul ferm, înclinați-l spre ceașcă sau spre un ulcior dacă doriți apoi să serviți mai multe persoane cu o infuzie uniformă. Faceți acest lucru cu încredere și ceaiul se va turna fără probleme. Este nevoie de puțină practică. Nu exersați în fața unui computer sau a unui spectator primele dăți. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwan-ului pentru a vă asigura că a ieșit tot lichidul. Dacă lăsați ceaiul în gaiwan, acesta va continua să se infuzeze și va avea un gust amar.