Ceainic de porțelan din porțelan Gaiwan Bone China 150ml

159.00lei

Porțelanul din cenușă de oase este folosit pentru ceainice de mare rezistență și finețe excepțională, cum ar fi acest Gaiwan Bone China.

Ceainic de porțelan din porțelan Gaiwan Bone China 150ml
Ceainic de porțelan din porțelan Gaiwan Bone China 150ml
Ceainic de porțelan din porțelan Gaiwan Bone China 150ml
Ceainic de porțelan din porțelan Gaiwan Bone China 150ml
Ceainic de porțelan din porțelan Gaiwan Bone China 150ml

Ești familiarizat cu porțelanul din cenușă de os? Acesta este un porțelan excepțional, deopotrivă extrem de rezistent și extrem de fin, care este cunoscut la nivel internațional sub denumirea de „bone china”. Este folosit pentru ceainice, care sunt de cele mai multe ori și obiecte de artă! Acest Gaiwan Bone China nu face excepție și este disponibil într-o versiune albă sau cu 3 motive pictate, simbolice pentru China tradițională.

Material: Argilă arsă – Ceramică – Porțelan de cenușă de oase

Origine: China

Contenit : aproximativ 150ml (0.15L)

Dimensiuni : 10,6 x 8,4cm

Culoare: Alb +/- 3 modele pictate din care puteți alege

Livrare 2 până la 4 săptămâni

Învățați ușor cum să folosiți un gaiwan

 

Află mai multe despre produs:

Ce este un Gaiwan?

Un gaiwan este un vas mic pentru prepararea ceaiului.

Acest cuvânt chinezesc se referă la un „bol cu capac” și ține loc de ceainic sau ceașcă mică. Gaiwan-urile au fost folosite în China încă din timpul dinastiei Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaïwan) este format din trei părți: un bol, un capac și o farfurie sau o ceașcă cu farfurie. De obicei, este suficient de mic pentru ca toate cele trei părți să poată fi apucate într-o singură mână.

Vantajele unui gaiwan

Un gaiwan îi permite băutorului de ceai să își reinfuzeze frunzele de mai multe ori.

Este perfect pentru infuzii multiple, cel mai des practicate pentru ceaiurile oolong, verde, alb și pu erh. Așa-numitele ceaiuri negre (cunoscute sub numele de ceaiuri roșii în China) au mai puține șanse de a-și păstra aroma în timpul infuziilor multiple.

Un gaiwan vă oferă, de asemenea, un control foarte bun asupra infuziei.

Pe măsură ce frunzele plutesc liber în gaiwan, le puteți urmări cum se dezvoltă și își eliberează întreaga aromă și puteți evalua mai bine când este momentul să opriți infuzia. Gaiwanul vă face să vă simțiți ca și cum ați conduce experiența ceaiului, nu ca un simplu spectator.

Cum să vă folosiți gaiwanul

Puneți frunzele de ceai în bol.

Cantitatea variază în funcție de tăria ceaiului, de dimensiunea gaiwanului și de gusturile personale. În general, ar trebui să folosiți mai mult decât ați folosi într-un ceainic și să fierbeți mai puțin timp. Vă sfătuim să faceți propriile experimente de degustare și să vă luați notițe.

Adaugați apă fierbinte în vas

Temperatura apei trebuie să varieze în funcție de tipul de ceai pe care îl folosiți. Folosiți capacul gaiwan-ului pentru a amesteca frunzele și priviți-le cum dansează și se umflă cu uimire.

Închideți capacul.

Când infuzia este gata (între 10 secunde și câteva minute), puneți capacul înapoi pe ceașcă. Înclinați capacul astfel încât să fie ușor strâmbat. Ar trebui să existe o deschidere suficient de mare pentru a permite scurgerea apei, dar suficient de mică pentru a împiedica frunzele să scape.

Susținerea gaiwan-ului.

Există mai multe moduri de a ține gaiwan-ul. Încercați să vă folosiți degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea evazată a vasului.  Folosiți degetul arătător, sau articulația indexului, pentru a ține capacul ferm în poziție. Vă veți arde degetele o dată sau de două ori înainte de a reuși, este normal!

Versați ceaiul din gaiwan într-o ceașcă.

Apărați gaiwanul ferm, înclinați-l spre ceașcă sau spre un ulcior dacă doriți apoi să serviți mai multe persoane cu o infuzie uniformă. Faceți acest lucru cu încredere și ceaiul se va turna fără probleme. Este nevoie de puțină practică. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwan-ului pentru a vă asigura că tot lichidul a ieșit. Dacă lăsați ceai în gaiwan, acesta va continua să se infuzeze și va avea un gust amar.

Când sunteți gata, adăugați apă fierbinte în gaiwan și infuzați din nou frunzele.

.
Ceainic de porțelan din porțelan Gaiwan Bone China 150ml
Ceainic de porțelan din porțelan Gaiwan Bone China 150ml

159.00lei

159.00lei