Nu visezi, acest Gaiwan Artisanal fabricat în Belgia este realizat din porțelan de Limoges! Un ceainic emailat cu o glazură „râu de cenușă”, este o ceașcă de degustare cu capac, un parteneriat de succes între China, Franța și Belgia. Îmblânzește acest mic ceainic, nu vei putea să te descurci fără el.
Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare
Material : Teracotă – ceramică – porțelan smălțuit
Stil : Chinezesc, tip Gaiwan
Origine : Belgia
Capacitate : 100ml (0,1L)
Culoare : Galben, maro și gri
Capacul servește ca filtru
Fabricant : Fabricat în întregime manual
Autor: Inge Nielsen
Inge Nielsen ceramică
Inge Nielsen, o artistă care a trăit timp de un deceniu în China și Taiwan,& a învățat olăritul timp de patru ani în Taipei.
Inge reinterpretează formele tradiționale ale ceainicelor chinezești. Lucrările ei sunt realizate din porțelan, lut bogat în fier sau diverse amestecuri ale celor două („porțelan murdar”). Glazurile sunt în principal de origine asiatică, cum ar fi tenmoku, shino, nuka și celadon. Multe dintre ele sunt sensibile la atmosferă și la condițiile de ardere, pentru un rezultat unic, greu de reprodus.
Olaj făcut manual
Turnat pe roata olarului, ars timp de 10 ore într-un cuptor cu gaz la 1260°C.
Gaiwan: recipient mic pentru prepararea ceaiului.
Semnifică „bol cu capac” în chineză. Folosit în China începând cu dinastia Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaiwan) este suficient de mic pentru a putea fi apucat într-o singură mână.
Beneficii ale unui gaiwan
Reinfuzarea frunzelor de ceai
Pentru infuzii multiple de ceaiuri oolong, verde, alb și pu erh. Este mai puțin probabil ca ceaiurile negre să-și păstreze aroma în timpul infuziilor multiple.
Controlați infuzia
Frunzele plutesc liber în gaiwan pentru a-și elibera aroma și pentru a evalua mai bine momentul în care trebuie oprită infuzia.
Utilizarea gaiwan-ului
Punerea frunzelor de ceai în bol.
Cantitatea variază în funcție de tăria ceaiului, de mărimea gaiwan-ului, de gusturile personale. În general, folosiți mai mult decât într-un ceainic și preparați pentru mai puțin timp.
Adaugați apa fierbinte
Temperatura lui nbsp;variază în funcție de tipul de ceai. Folosiți capacul pentru a amesteca frunzele.
Repoziționați capacul pe ceașcă
Socotiți între 10 secunde și câteva minute de infuzare. Înclinați capacul astfel încât să fie ușor strâmbat. Deschiderea ar trebui să fie suficient de mare pentru ca apa să curgă, suficient de mică pentru a împiedica frunzele să scape.
Suportați Gaiwan-ul.
Experimentați pentru a găsi metoda care vi se pare cea mai naturală. Încercați să folosiți i degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea evazată a vasului. Folosiți degetul arătător pentru a ține capacul ferm în poziție. Vă veți arde degetele o dată sau de două ori înainte de a vă reuși, este normal!
Versarea ceaiului
Țineți gaiwanul, înclinați-l spre ceașcă (sau ulcior). Faceți acest lucru cu încredere, ceaiul se va turna ușor. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwanului pentru a vă asigura că tot lichidul iese. Dacă lăsați ceai în el, acesta va continua să se infuzeze (gust amar).