Ceainic chinezesc Gaiwan Clay 120ml

144.00lei

Disponibil cu sau fără un strat de ceramică pentru a face un ceainic cu sau fără memorie, acest mic Clay Gaiwan este pur și simplu magnific.

Ceainic chinezesc Gaiwan Clay 120ml
Ceainic chinezesc Gaiwan Clay 120ml
Ceainic chinezesc Gaiwan Clay 120ml
Ceainic chinezesc Gaiwan Clay 120ml
Ceainic chinezesc Gaiwan Clay 120ml

Disponibil cu sau fără un strat ceramic pentru a face un ceainic cu sau fără memorie, micul nostru Clay Gaiwan este pur și simplu superb. Frumusețea stă adesea în simplitate, iar aici avem o dovadă încântătoare a acestui lucru.

Material: Argilă arsă – Argilă de lut +/- căptușeală interioară din ceramică în funcție de model

Origine: China

Contenit : 120ml (0.12L)

Dimensiuni : 8,5 x 8,5cm

Culoare : Negru sau roșu

Fabricant : Turnat

Livrare între 2 și 4 săptămâni

Pentru mai multe informații

Gaiwan: recipient mic pentru prepararea ceaiului.

Teapot însemnând „bol cu capac” în chineză. Folosit în China încă din timpul dinastiei Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaïwan) este suficient de mic pentru a fi apucat într-o singură mână.

Vantajele unui gaiwan

Un gaiwan permite ca frunzele de ceai să fie reinfuzate de mai multe ori.

Perfect pentru infuzii multiple, cel mai adesea pentru ceaiurile oolong, verde, alb și pu erh. Ceaiurile negre („ceaiuri roșii” în China) au mai puține șanse de a-și păstra aroma în timpul infuziilor multiple.

Un gaiwan vă permite să controlați infuzia.

Pe măsură ce frunzele plutesc liber în gaiwan, le puteți admira eliberându-și aroma și puteți judeca mai bine când să opriți infuzia.

Utilizarea gaiwan-ului

Punerea frunzelor de ceai în bol.

Cantitatea variază în funcție de tăria ceaiului, de mărimea gaiwan-ului, de gusturile personale. În general, folosiți mai mult decât într-un ceainic și preparați pentru mai puțin timp.

Adaugați apa fierbinte

Temperatura lui e variază în funcție de tipul de ceai. Folosiți capacul pentru a amesteca frunzele.

Repoziționați capacul pe ceașcă

când infuzia este terminată (între 10 secunde și câteva minute). Înclinați capacul astfel încât să fie ușor strâmbat. Ar trebui să existe o deschidere suficient de mare pentru a permite scurgerea apei, suficient de mică pentru a împiedica scăparea frunzelor.

Țineți Gaiwan-ul.

Experimentați pentru a găsi metoda care vi se pare cea mai naturală. Încercați să folosiți degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea evazată a vasului. Apoi folosiți degetul arătător, sau articulația indexului, pentru a ține capacul ferm în poziție. Vă veți arde degetele o dată sau de două ori înainte de a reuși, este normal!

Versați ceaiul din gaiwan într-o ceașcă.

Țineți gaiwan-ul ferm, înclinați-l spre ceașcă sau spre o carafă dacă doriți să serviți mai multe persoane cu o infuzie uniformă. Faceți acest lucru cu încredere, ceaiul se va turna ușor. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwan-ului pentru a vă asigura că a ieșit tot lichidul. Dacă lăsați ceai în el, acesta va continua să se infuzeze și va avea un gust amar.

Când sunteți gata, adăugați mai multă apă caldă și infuzați din nou frunzele.

.
Ceainic chinezesc Gaiwan Clay 120ml
Ceainic chinezesc Gaiwan Clay 120ml

144.00lei

144.00lei