Ceainic chinezesc Gaiwan 100ml english home

244.00lei

Ceașcă de ceai delicată și elegantă din porțelan chinezesc. Acest Gaiwan de 100 ml este un obiect de zi cu zi pentru a bea ceai la Gong Fu Cha.

Ceainic chinezesc Gaiwan 100ml
Ceainic chinezesc Gaiwan 100ml
Ceainic chinezesc Gaiwan 100ml
Ceainic chinezesc Gaiwan 100ml
Ceainic chinezesc Gaiwan 100ml

Aici este o ceașcă de ceai de degustare din porțelan chinezesc delicat și elegant ceainic chinezesc. Acest Gaiwan de 100ml este atât un obiect de ceai de zi cu zi care vă va însoți cu fidelitate în toate degustările Gong Fu Cha, dar și o adevărată mică operă de artă disponibilă în 2 culori. 

Material : Teracotă – Ceramică – Porțelan

Stil : Chinezesc, tip gaiwan (ceainic ceainic pentru degustare cu gong fu cha)

Origine : China

Contenit : aproximativ 100ml (0.1L)

Dimensiuni : 9,2 x 8.4cm

Culoare : Alb sau Verde pal

Fără filtru, capacul acționează ca filtru

Livrare 3 până la 4 săptămâni

Utilizarea unui Gaiwan

Află mai multe

Gaiwan: recipient mic pentru prepararea ceaiului.

Teapot însemnând „bol cu capac” în chineză. Folosit în China încă din timpul dinastiei Ching (1644-1912). Un gaiwan (pronunțat gaïwan) este suficient de mic pentru a fi apucat într-o singură mână.

Vantajele unui gaiwan

Un gaiwan permite ca frunzele de ceai să fie reinfuzate de mai multe ori.

Perfect pentru infuzii multiple, cel mai adesea pentru ceaiurile oolong, verde, alb și pu erh. Ceaiurile negre („ceaiuri roșii” în China) au mai puține șanse de a-și păstra aroma în timpul infuziilor multiple.

Un gaiwan vă permite să controlați infuzia.

Pe măsură ce frunzele plutesc liber în gaiwan, le puteți admira eliberându-și aroma și puteți judeca mai bine când să opriți infuzia.

Utilizarea gaiwan-ului

Punerea frunzelor de ceai în bol.

Cantitatea variază în funcție de tăria ceaiului, de mărimea gaiwan-ului, de gusturile personale. În general, folosiți mai mult decât într-un ceainic și preparați pentru mai puțin timp.

Adaugați apa fierbinte

Temperatura lui nbsp;variază în funcție de tipul de ceai. Folosiți capacul pentru a amesteca frunzele.

Repoziționați capacul pe ceașcă

când infuzia este terminată (între 10 secunde și câteva minute). Acest model este ușor de folosit, deoarece există găuri în capac.

Țineți Gaiwan-ul.

Experimentați pentru a găsi metoda care vi se pare cea mai naturală. Încercați să vă folosiți degetul mare și degetul mijlociu pentru a ține marginea evazată a bolului. Apoi folosiți degetul arătător, sau articulația indexului, pentru a ține capacul ferm în poziție. Vă veți arde degetele o dată sau de două ori înainte de a reuși, este normal!

Versați ceaiul din gaiwan într-o ceașcă.

Țineți gaiwan-ul ferm, înclinați-l spre ceașcă sau spre o carafă dacă doriți să serviți mai multe persoane cu o infuzie uniformă. Faceți acest lucru cu încredere, ceaiul se va turna ușor. Dați câteva scuturări ferme ale gaiwan-ului pentru a vă asigura că a ieșit tot lichidul. Dacă lăsați ceai în el, acesta va continua să se infuzeze și va avea un gust amar.

Când sunteți gata, adăugați apă fierbinte și infuzați din nou frunzele.

Ceainic chinezesc Gaiwan 100ml english home
Ceainic chinezesc Gaiwan 100ml english home

244.00lei

244.00lei