Iată-l în toată splendoarea sa, Cainela japoneză din fontă împodobită cu motivul Arare. De capacitate mare, fabricat în Japonia, acesta este un Nanbu Tekki, tetsubin tradițional japonez din fontă neetanșă. Bucurați-vă de un plus de fier în fiecare ceașcă, încălzind apa pentru ceai în acest ceainic mare din fontă din Japonia.
Livrare rapidă Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare
Material : Fontă nearsă
Fierbător compatibil cu toate arzătoarele, cu excepția celor cu inducție (fundul nu este complet plat)
Origine : Iwate – Japonia
Producător : Asahi
Model: Nanbu Arare
Capacitate: 1600ml (1.6L)
Capacitate utilă între 1/2 și 2/3 din capacitate (aproximativ 0,8l – 1.1l)
Culoare: Negru
Fără filtru
Întreținerea ceainicului de fontă
Fier ars din fontă
Pentru fierberea apei pentru ceai
Fier ars din fontă
Pentru fierberea apei pentru ceai
.Suprafața aspră permite fierului biodisponibil să se infiltreze în apă în timpul fierberii. Ceaiul preparat cu această apă este mai dulce.
Aprovizionați-vă de beneficiile pentru sănătate ale unui supliment de fier la fiecare ceașcă.
Ceainic japonez din fontă
Acest ceainic din fontă este fabricat în Japonia, în regiunea Iwate, rezultat în urma unui proces de fabricație de aproximativ 3 săptămâni :
Prepararea matriței manual, apoi turnarea fierului lichid
Tehnica Kamayaki: fontă, supusă la rugină (jap.: 鋳鉄, chūtetsu), se supune unei arderi oxidante la 800 °C (protecție naturală).
Mucegai spart, cazan curățat
Marginile egale tăiate cu șlefuitorul
.p>Interior tratat cu lac tradițional japonez urushi
Vopsea siliconică neagră la temperatură înaltă (Kuro yakitsuke 黒 焼 付.) arsă pe suprafața Tetsubin-ului
Controlul calității în fiecare etapă de fabricație și înainte de ambalare
Instrucțiuni de utilizare
– NICIODATĂ nu încălziți în vid
În primul rând umpleți tetsubinul cu apă.
– Nu turnați apă rece în un ceainic fierbinte
Schocul termic poate provoca daune ireversibile, chiar și în cazul fontei de cea mai bună calitate.
– Umpleți ceainicul nu mai mult de 2/3 din capacitate
În caz contrar, apa care fierbe ar putea să se reverse.
– Încălziți la foc mic (evitați șocul termic).
Nu este COMPATIBIL cu cuptorul cu microunde
Când apa a fiert timp de 1 minut, o puteți turna în ceainic. Pentru a vă bucura de toate beneficiile fierului turnat și de o apă bogată în fier biodisponibil, lăsați apa să fiarbă foarte ușor timp de 30 de minute în Tetsubin.Aveți grijă să vă asigurați că volumul de apă este suficient pentru ca ceainicul dvs. să nu se încălzească în gol!
Oala și capacul pot fi foarte fierbinți. Aveți grijă la aburul usturător care poate scăpa brusc atunci când capacul este îndepărtat.
Pentru a turna apa fierbinte, puneți o cârpă groasă peste capac sau folosiți o pince, practică!
– Nu sprijiniți tetsubinul pe foc
pentru a preveni încălzirea în gol.
Dacă pregătiți o infuzie direct în ceainic, culoarea acesteia va fi mai închisă (reacție normală și inofensivă).
– Goliți complet ceainicul, lăsați-l să se usuce fără capac
Nu lăsați apa să se răcească în ceainic.
– Nu curățați interiorul
Suferiți doar o clătire cu apă limpede.
.