Acest kyusu este un ceainic japonez autentic, realizat manual de către olarul Yukata folosind unul dintre cele mai bune pământuri din Japonia, Tokoname.Echipat cu un filtru de pământ și un gură de scurgere fină, acest ceainic este ideal pentru degustarea ceaiurilor japoneze prețioase, cum ar fi gyokuro, datorită mânerului său lateral și a formei aplatizate cu o deschidere largă.Luați-l într-o călătorie de descoperire a ceaiului verde!
Livrare rapidă în Franța – 3 până la 5 zile lucrătoare
Material : Faianță – Ceramică – Argilă
Origine : Tokoname – Japonia
Yokode Kyusu (mâner lateral)
Contenit : 150ml (0.15L)
Culoare : Roșu-nisip închis
Filtru : Argilă, tip sasame (bilă de lut integrată în fața gurii de scurgere)
Fabricare : manuală
Autor : Tsuzuki Yutaka
Descoperă mai multe:
Kyusu
Un ceainic japonez tradițional realizat din lut natural. Nedezlipit în interior, acesta reacționează la contactul cu apa și ceaiul pentru a-și dezvălui toate aromele.
Filtrul din fața gurii de scurgere : ceaiul plutește, se prepară liber pentru extragerea completă a componentelor și aromelor. Ceaiul rămâne proaspăt și poate fi preparat de mai multe ori (= infuzii multiple).
Câteva dintre sutele de centre de fabricare a ceramicii înființate în Japonia (sol vulcanic bogat în argilă) în ultimele decenii sunt încă în funcțiune. Cele 6 „cuptoare vechi” sunt Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba și cel mai faimos: Tokoname.
Tokoname kiln
Tokoname Yaki .(常滑焼), cel mai vechi dintre cele șase „cuptoare vechi” (roku koyo, 日本六古窯) și cel mai important centru de producție ceramică.
Argila naturală pură (Shudei) are o culoare roșie caracteristică datorită conținutului ridicat de fier (proprietăți specifice în ceea ce privește gustul și beneficiile oferite de ceaiul verde). Spre deosebire de alte regiuni în care argila este practic epuizată, Tokoname are și astăzi depozite. Pentru Kyusus de culori diferite, olarul pulverizează kyusu-ul format cu un amestec de argilă roșie și pigmenți naturali de culoare (= Char-gake)
Aspectul lustruit fără a fi glazurat se datorează lustruirii Kyusu-ului înainte de ardere cu o spatulă sau o cârpă metalică, pentru a lăsa argila să vorbească de la sine.
Kyusu se coace prin oxidare (argilă roșie) sau prin reducere (argilă neagră). Prin combinarea celor două tehnici, se poate obține o varietate foarte mare de culori kyusu.
Curățarea
Extern
Utilizați doar apă curată și o cârpă moale. În caz de pete, frecați cu o cârpă îmbibată în infuzie de ceai verde.
Intern
Să clătiți numai cu apă curată, dacă este posibil cu conținut scăzut de calcar. Pe parcursul utilizării, pe interior apare o patină : nu o îndepărtați (culottage).
Secare
în aer liber cu capul în jos pe o cârpă curată sau frecați ușor exteriorul cu o cârpă moale.
Ceainic de uzură (lut neporos) nevitalizat pe interior: se recomandă pe termen lung prepararea în el a unor varietăți similare de ceai datorită formării treptate a unei patine la contactul cu infuzia. Această cupaj îmbunătățește și intensifică gustul ceaiului în timp.
Atenție
Ceramica ceramica, chiar și de cea mai bună calitate, este un material sensibil la șocuri termice care o poate fisura :
– Încălziți ceainicul cu apă fierbinte înainte de a turna apă clocotită în el
– Nu puneți niciodată un ceainic încă fierbinte direct sub apă rece
.